08-03-2021, 12:32
(13-01-2021, 16:38)Specyficzna napisał(a): Witam wszystkich.
Mam stwierdzone SM od września 2019 roku od października 2019 jestem w programie lekowym, nie mam widocznej niepełnosprawności i tylko ok. 10 zmian w głowie, oczywiście dopada mnie częste zmęczenie, odrętwienia kończyn i pieczenie stóp. Czy ja również mogę wystąpić o orzeczenie? Jeśli tak, to z Warszawy może ktoś byłby tak miły i mnie pokierował ew. gdzie mam się udać żeby dopełnić formalności.
Pozdrawiam!
Hej,
jak chcesz to pisz co chcesz wiedzieć. Właśnie dostałem decyzję o stopniu lekkim na 3 lata. Biorąc pod uwagę, że od października siedzę na zdalnym, przez co fizycznie nie mam jak się "wykazać" to i tak nieźle. Niestety najbardziej zależało mi na karcie parkingowej, której wobec tego nie dostałem. A to w zasadzie jedyne, co w namacalny sposób byłoby dla mnie pomocą. Bo już samo zrobienie zakupów to mordęga, a jeszcze trzeba je do tego samochodu dopchać.
Stąd też mam pytanie. Odwoływać się? A jeśli tak to co im napisać? Bo mnie trafia, gdy sobie przypomnę telefon od nich dzień przed komisją. Pytali się mnie o znajomość języków obcych ;-(