16-03-2021, 13:46
(16-03-2021, 13:39)Aneta napisał(a):Więcej objawów oprócz zawrotów głowy sobie nie przypominasz? Wydaje mi się, że sam obraz MRI bez jakiś objawów klinicznych to trochę mało do postawienia diagnozy, aczkolwiek 10 zmian to chyba warto się nimi zainteresować dogłębniej. Na początek powtórzył bym ten rezonans(16-03-2021, 13:36)skrzat100 napisał(a):(16-03-2021, 13:10)Aneta napisał(a): Hej.Hmm, Ja nigdy przy badaniu nie miałem ani zgięcia palucha ani dodatniego Babińskiego(nawet przed chorobą). Podobno u kobiet po ciąży odruch brzuszny jest dosyć ciężki do wywołania. Ja osobiście ten odruch mam, pomimo 8 lat trwania choroby.
Robiłam rezonans we wrześniu i wyszło "w prawej okolicy czołowej, w mniejszym stopniu ciemieniowej podkorowo wykazano łącznie ok 10 obszarów o hyperintensywnym sygnale o średnicy 2-3mm. W okolicy wieńca promienistego po stronie lewej pojedynczy obszar o sygnale jw. O średnicy 2mm." Szyja czysta. Do sensownego neurologa oczywiście dostałam się dopiero wczoraj (to nasze NFZ) . W badaniu neurologicznym stwierdził, brak zgięcia podeszwowego palucha podczas badania odruchu Babińskiego oraz nie udało się wywołać odruchów brzusznych. Jednak stwierdził, że na 99% nic mi nie jest i skierował tylko na kontrolny rezonans głowy i szyi. Czy ktoś z Was ma takie odchylenia w badaniu neurologicznym? Już zaczynam wariować, bo od lipca zeszłego roku męczą mnie zawroty głowy, a wszyscy mówią, że 'wymyślam'..
Byłam w ciąży, ale zakończyła się w styczniu poronieniem w 16tc więc wątpię, żeby miala wpływ na zmiany w odruchach brzusznych

) . W badaniu neurologicznym stwierdził, brak zgięcia podeszwowego palucha podczas badania odruchu Babińskiego oraz nie udało się wywołać odruchów brzusznych. Jednak stwierdził, że na 99% nic mi nie jest i skierował tylko na kontrolny rezonans głowy i szyi. Czy ktoś z Was ma takie odchylenia w badaniu neurologicznym? Już zaczynam wariować, bo od lipca zeszłego roku męczą mnie zawroty głowy, a wszyscy mówią, że 'wymyślam'..