17-03-2021, 01:33
(05-08-2020, 12:34)mariic napisał(a): Cześć,[quote pid='35418' dateline='1596623657']
zarówno ja i moja mama chorujemy na SM, niestety moja mama nie kwalifikuje się do żadnego programu (postać postępująca), najgorsze w tym wszystkim jest to, że praktycznie od początku choroby oprócz niedowładu występują objawy bólowe, teraz z czasem bardzo się nasiliły - mama jest "na chodzie", aktywnie zajmuje się domem i swoją chorą mamą ale ból i przeczulica stają się nie do wytrzymania. Od lat lekami jakie zazywa są: Gabapentina, Tramal, Sirdalud oraz Ketonal ale one też już przestają działać a dawki są już maksymalne.
W związku z tym szukam dla mamy pomocy - poradni, lekarza, mądrej głowy (najlepiej opolskie, dolny śląsk, śląsk ale jeśli jest coś dalej to też damy radę) która ulży jej w bólu i pozwoli w miarę normalnie żyć bo pomimo wielu zmian i szybkiego postępu choroby jest dla wszystkim wsparciem.
Będę wdzięczna za każdą pomoc
Pozdrawiam
Pytanie. Czy Ty albo Twoja Mama posiadacie amalgatowe wypełnienia zębów? Wypełnienia te posiadają rtęć która może wpływać na pojawienie się tej choroby.
[/quote]