19-03-2021, 10:10
Witaj
jest wątek na temat copaxonu więc sobie tam poczytaj.
Mi mówili żeby przerwy były jak najdłuższe przy robieniu zastrzyków w to samo miejsce i ja się do tego stosowałam. Ale szczerze mówiąc ja nie dałabym rady zrobić dwóch zastrzyków w to samo miejsce tylko oddalone o kilka centymetrów. No ale każdy z nas jest inny i ma inne ciało. Ja miałam odczyny dość duże po każdym wkłuciu. Szczególnie na udach i na rękach.
Schłodzenie miejsca wkłucia przed zastrzykiem i po nim zmniejsza ból dlatego dobrze jest to robić. Ja używałam takich żelowych okładów. Można je kupić w aptece.
Jak wyciągniesz zastrzyki z lodówki to już się ich nie chowa. Mogą być przechowywane bez lodówki do 30 dni. Ja wyjeżdżając gdzieś liczyłam ile zastrzyków potrzebuje i tyle ze sobą zabierałam a pozostałe dalej były w lodówce.
Poszukaj wątek o copaxonie to tam znajdziesz więcej informacji o tym leku
jest wątek na temat copaxonu więc sobie tam poczytaj.Mi mówili żeby przerwy były jak najdłuższe przy robieniu zastrzyków w to samo miejsce i ja się do tego stosowałam. Ale szczerze mówiąc ja nie dałabym rady zrobić dwóch zastrzyków w to samo miejsce tylko oddalone o kilka centymetrów. No ale każdy z nas jest inny i ma inne ciało. Ja miałam odczyny dość duże po każdym wkłuciu. Szczególnie na udach i na rękach.
Schłodzenie miejsca wkłucia przed zastrzykiem i po nim zmniejsza ból dlatego dobrze jest to robić. Ja używałam takich żelowych okładów. Można je kupić w aptece.
Jak wyciągniesz zastrzyki z lodówki to już się ich nie chowa. Mogą być przechowywane bez lodówki do 30 dni. Ja wyjeżdżając gdzieś liczyłam ile zastrzyków potrzebuje i tyle ze sobą zabierałam a pozostałe dalej były w lodówce.
Poszukaj wątek o copaxonie to tam znajdziesz więcej informacji o tym leku