23-04-2021, 12:48
(27-04-2017, 19:35)sloneczko25 napisał(a): Mi nawet do głowy by nie przyszło żeby na razie póki jest wszystko ok zrezygnować z auta. Przez miasto do pracy codziennie kawałek jadę bo z buta to płuca by mi nie pozwoliły chodzić i jestem za wygodnaCo u ciebie znaczy że masz słaba nogę bo ja od 10 pukam do lekarza że słabną mi nogi u mnie głównie lewa.kiedys weszłam nawet na Kasprowy a teraz ledwo przejdę 2 kilometry a czasem i mniej noga robi się jak kółek strasznie tupie jak bym stawiała protezę i łatwo się potknąć i przewalić.jak posiedzenie z 5 minut to lekko ustępuje ale już za wiele nie przejdę.do tej pory każdy lekarz podejrzewa SM a żaden nie chce postawić diagnozy,choć rezonans pokazuje dużo plak w głowie i kręgosłupie, wczoraj w końcu lekarz postawi diagnozę że jest to na bank SM i zaproponował udział w badaniu klinicznym leku ocrelizumab.musze podjąć decyzję choć myślę że jest tylko jedna by jak najdłużej być sprawna
Moje rzuty to było PZNZ i osłabiona prawa noga i w tym czasie jeździłam bo mi organizm na tyle pozwalał