Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
strach się bać
(27-04-2021, 16:24)p_probanski@o2.pl napisał(a): Witam Wszystkich
Choruję od chyba 16 roku życia(pozagałkowe zapalenie nerwu wrokowego), mam 44 lata. Chodzę. Brałam różne leki, ale teraz jestem załamana, bo poczytałam o Aubagio ,jego skutkach ubocznych. Jutro przyjmę 20 raz te 2 tabletki, a już wypadają mi włosy, nie mówiąc o rozwol.Nie wiem, czy nie zrezygnować z tego? Muszę porozmawiać z panią doktor. Nie dość, że ostatnio moja psychika szwankuje, to jeszcze te wypadające włosy. Jestem załamanaSmutny
Płacz

Hej,
czemu bierzesz dwie tabletki a nie jedną?
Co do skutków ubocznych w Aubagio, to wypadające włosy odrastają i po pewnym czasie przestają wypadać. Z biegunkami też można się zaprzyjaźnić, szczególnie gdy się włączy jakieś probiotyki. A jeśli masz nietolerancję laktozy, to polecam podczas łykania tabletki pić mleko bez laktozy. Enzym w tym mleku zajmie się częściowo i laktozą z Aubagio. 

I częściej się uśmiechaj, korzystaj ze słońca, rozmawiaj ze znajomymi. Czytaj, słuchaj muzyki, czerp radość i wiarę z otaczającego nas życia. Czasami możesz też pojechać w jakieś puste miejsce i "nakur*ić" sobie by ulżyło. Nie daj się psychicznemu dołowi. 

Trzymaj się ciepło :-)
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
strach się bać - przez p_probanski@o2.pl - 27-04-2021, 16:24
RE: strach się bać - przez Front Agnieszka - 27-04-2021, 17:11
RE: strach się bać - przez p_probanski@o2.pl - 27-04-2021, 20:03
RE: strach się bać - przez klaudia26 - 27-04-2021, 21:55
RE: strach się bać - przez fruu - 28-04-2021, 12:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości