16-05-2021, 11:38
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-05-2021, 11:47 przez Jestemnadzieja.)
(08-05-2021, 18:27)yasmina napisał(a):Ja pierniczę. Jeszcze bardziej się boję(07-05-2021, 09:15)JMonika79 napisał(a): Nie wydaje mi sie żeby radiolog pomylił demielizację z nowotworem,U mnie pomylił, ale w drugą stronę - powiedział, że mam guza mózgu, a to było ognisko demielinizacyjne.
(07-05-2021, 08:34)Krln. napisał(a): Radiolog opisuje wyniki ... Może też warto umówić się na wizytę do psychologa.
Były robione badania na borelioze? Były badane Wit B12 ,D3?
Tak miałam na boreliozę robione badania i wykluczono tę chorobę. Wykluczono też toczeń i jakieś inne zapalne choroby. Mam zmiany w głowie ,karku i kręgosłupie piersiowym. Nie mam typowego SM. Nie mam żadnych niedowładów,żadnych utrat równowagi. Moim problemem są bóle pleców, zmęczenie oraz leciutkie zdrętwienie opuszków palców lewej dłoni.
(07-05-2021, 12:52)agica napisał(a): Idź do neurologa, który obejrzy obraz, albo zrobi nowy rezonans. Mi radiolog opisał dwie zmiany niedokrwienne w mózgu, a to były demielinizacyjne, wszyscy się sugerowali opisem, a przy diagnozie po dwóch latach moja neurolog powiedziała, że to już było widać wtedy
Gdy wyszłam ze szpitala z tymi wynikami i opisami to poszłam do 2 neurologów i żaden nie miał programu. Później pojechałam do kliniki leczenia SM do Wrocławia do doktor Pokryszko i też nie patrzyła na płytę. Ostatniego maja mam rezonans kręgosłupa szyjnego i głowy po raz kolejny. Chciałabym jeszcze poprosić lekarkę o rezonans kręgosłupa piersiowego bo miałam robiony w styczniu ....ajjj już mnie to chyba przerasta. Jak Ty radzisz sobie z chorobą? Masz jakieś rady?