29-07-2021, 19:29
(27-07-2021, 19:06)Michał 007 napisał(a): Dzień dobry! CześćCześć,
Mam prawie 40 lat. Na początku tego roku, po trudnym poprzednim, zdiagnozowano u mnie sm.
Przyjąłem pierwsza dawkę ocrevus. Jest zdecydowana poprawa. Ustąpiły w 80% irytyjace objawy. Mrowienie ciała, problemy z równowagą. Ale pojawił się nowy objaw. Przy wysiłku, zmianie pozycji, dwoi się obraz przez kilka a kilkanaście sekund.
Może są na forum osoby w trakcie leczenia tym lekiem. Zastanawiam się czy to skutek uboczny, czy objaw.
Wcześniej nie występował taki objaw. Dwojenie pierwszy raz pojawiło się w dniu wlewki, po kilku godzinach.
Też mam 40 lat i obecnie chodzę po neurologach w poszukiwaniu diagnozy. Mam pytanie, czy te mrowienia trwały u Ciebie długo zanim Cię zdiagnozowano? Ja też mam mrowienia, dodatkowo drętwienia rąk w nocy, jestem zmęczona szczególnie gdy jest upał, no i mam zmiany demielizacyjne, które nie wzmacniają się po kontraście, ale w opisie rezonansu jest że są niecharakterystyczne, prawdopodobnie związane z wiekiem, nieistotne klinicznie, więc wszyscy mówią ze to nie sm. pozdrawiam