30-09-2021, 08:47
(30-09-2021, 08:40)Dodka napisał(a):(29-09-2021, 20:37)Karolina79 napisał(a): Cześć wszystkim. Jestem obecnie na L4, a właściwie to już końcówka. Złożyłam papiery na rentę, ale chciałabym wrócić do pracy. Obawiam się jednak wizyty w medycynie pracy. Wiem, że potrzebne jest zaświadczenie od neurologa i tu pojawia się problem. Neurolog twierdzi, że mi tego nie wystawi, bo nie ma zakończenia leczenia. Może jedynie opisać co mi dolega i lekarz z medycyny pracy powinien wiedzieć, czy z takim dolegliwościami mogę pracować na danym stanowisku. A w medycynie pracy mówią, że bez zaświadczenia od specjalisty nie dopuścić mnie do pracy. Czy mieliście podobne doświadczenia? Może ktoś mi coś doradzić? Bardzo zależy mi na powrocie do pracy.
Też miałam problem z zaświadczeniem od neurologa. 4 miesiące siedziałam na zwolnieniu. Na szczęście w końcu "zakończył leczenie " I wydał zaświadczenie. Teraz nie dopuszczam do zwolnienia powyżej 30 dni.
Dobra rada, przyda się na przyszłość. Mi jedynie pozostaje zaległy urlop, a mam jakieś 4 tygodnie. Nigdy nie brałam L4 i nie zdawałam sobie sprawy jakie są schody, żeby do pracy wrócić.