Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
W trakcie diagnostyki, różne objawy a wyniki ok
Witam. Dotarłam do tego forum ponieważ większość występujących u mnie dolegliwości internet łączy z SM. Od kilku lat co jakiś czas miewam problemy ze wzrokiem a mianowicie zawęża się pole widzenia. Widzę dokładnie ten punkt, na którym skupiam wzrok i wszystko na prawo. Na lewo od tego punktu nic nie widzę, czarna plama z migoczącą i falującą obwódką. Ten stan trwa niecałą godzinę po czym powoli wraca do normy. Po wszystkim bardzo boli mnie głowa. Od 17 października to codziennie boli mnie głowa. Najbardziej przy szybkiej zmianie pozycji, przy szybkim wstawaniu. Staram się nie brać tabl przeciwbólowych ale czasem nie daje już rady. Po tabl ból całkiem nie znika. Nadal czuje takie ćmienie. Pod koniec października miałam epizod z podwójnym widzeniem. Kilka minut widziałam wszystko tak jakbym zrobiła zeza. Gałki oczne podobno miałam prosto. Minęło. Tego samego dnia wizyta u okulisty. Pole widzenia, dno oka i ciśnienie ok. Następnego dnia trafiłam na sor ponieważ dostałam drgawek nóg plus problemy z mową. Ucinałam końcówki wyrazów. Trwalo to ok półtorej godz. TK głowy i podstawowe badania z krwi w normie. Neurolog skierował mnie na rezonans z kontrastem. Wynik - żadnych nieprawidłowości. Od ok mca zauważyłam drętwienia i mrowienie w nogach, rzadziej u rąk. Głównie lewa strona najczęściej przed snem. Głowa boli niemal non stop. Nasiliły się zawroty głowy, światłowstręt, nudności w czasie bólu głowy, ból gałek ocznych przy spoglądaniu góra dół i na boki. Neurolog skierował mnie do laryngologa. Tu też ok. Ta z powrotem do neurologa w celu poszerzenia diagnostyki typu punkcja lędźwiowa i EEG. Czekam na wizytę i sama szukam odpowiedzi na to co mi jest.. Czy u kogoś początki choroby wyglądały podobnie?? A może to „tylko” migrena.. Borelioze raczej wykluczam bo nigdy nie zostałam ugryziona przez kleszcza.  Mam 33 lata.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
W trakcie diagnostyki, różne objawy a wyniki ok - przez Kaasia - 07-12-2021, 00:27

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości