Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Co dalej robić?
(14-01-2022, 16:09)Lusia98 napisał(a): Spoko maleńka też tak długo było u mnie zaraz mija 3 rok. Rezonans chce znowu zrobić na własną rękę w tym roku. Lekarze to mnie raczej mieli zawsze za wariatkę. Nie wiem czemu tak się dzieje że objawów mamy cała paletę a rezonans wychodzi czysty. Moja siostra tez tak miała całe 6 lat i każdy lekarz zapewniał ja że nie ma SM bo rezonans czysty i prążków brak. Ale niestety... Co możesz jeszcze zrobić ? Z mojej 3 letniej perspektywy - dobrze się odżywiać, nie stresować. Zrób badanie B12 i D3 uzupełnij niedobory. Magnez. Też mam dwójkę dzieci Uśmiech

Skoro był pierwszy rzut tak jak dobrze rozumiem PZNW to powinno wpisać CIS. A że piszesz że masz też drętwienia i szumy uszny to jakby 2 rzut ale raczej pewnie jeśli neurolog sprawdzając odruchy nic nie widzi niepokojącego rezonans czysty to po prostu wyklucza SM. Wiem że wielu takim przypadkom wmawia się nerwicę po prostu i odsyła do psychologa.

Jeszcze możesz zrobić porządek z zębami gdyż bardzo dużo mówi się o chorobach neurodegeneracyjnych wywolanych wlasnie złym stanem uzębienia... Ja pozbyłam się wielu zębów leczonych kanałowych i zostały mi jeszcze dwa właśnie po tej lewej stronie gdzie odczuwam większość objawów właśnie.

Lusia98 bardzo dziękuję za odpowiedź Zawstydzony  Nie wiem czy dobrze zrozumiałam.  Ty i Twoja siostra macie już postawioną diagnozę? Wit D lekko mam obniżoną B12 nie badałam. Zanim trafiłam do szpitala to zeby sprawdziłam bo też o tym słyszałem że mogą wywołać wiele schorzeń. W takim razie badam B12, zdrowo się chowam i czekam  Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Co dalej robić? - przez malenka - 14-01-2022, 13:47
RE: Co dalej robić? - przez Lusia98 - 14-01-2022, 16:09
RE: Co dalej robić? - przez malenka - 14-01-2022, 17:32
RE: Co dalej robić? - przez Iris - 14-01-2022, 18:30

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości