01-02-2022, 23:21
(01-02-2022, 23:02)Lusia98 napisał(a): Hej Karolina dasz rady, każdy z Nas tu dał! Będzie dobrze-zobaczysz. Za jakiś czas zobaczysz że życie jednak jest piękne mimo wszystko. Super że zaczynasz leczenie od razu od 2 linii. Jak lekarze w Berlinie zalecają tej jakieś badania poziomu D3 ? B12 ? Jak to wygląda ? U mnie dużo daje magnez więc możesz spróbować suplementację na własną rękę bo stres przyczynia się do tego że mamy większe zapotrzebowanie tymbardziej jeśli mało spalas i nie mogłaś jeść.. osobiście suplementuje prawie 600 mg na dobę robię kąpiele w soli Epsom. Mam tez oliwę magnezowa, gdy miałam efekt lihtermanna to pomogło dość szybko i skutecznie.
Hej Lusia, miło poznać
! Nic jeszcze mi nie mówiła moja neuro, do której chodzę do gabinetu, bo jeszcze nie byłam u niej od czasu szybkiej diagnozy, lekarka w szpitalu, która się mną zajmuje wyjaśniała mi tylko możliwości leczenia i jak działa Ocrevus. Jutro się jej zapytam zapytam. Póki co suplementuje samodzielnie D i B12. Magnez też właśnie łyknęłam. Jutro przejdę się do sklepów i rozejrzę się za tą solą - dzięki za rady. Może fizjo jeszcze coś podpowie.

! Będzie dobrze-zobaczysz. Za jakiś czas zobaczysz że życie jednak jest piękne mimo wszystko. Super że zaczynasz leczenie od razu od 2 linii. Jak lekarze w Berlinie zalecają tej jakieś badania poziomu D3 ? B12 ? Jak to wygląda ? U mnie dużo daje magnez więc możesz spróbować suplementację na własną rękę bo stres przyczynia się do tego że mamy większe zapotrzebowanie tymbardziej jeśli mało spalas i nie mogłaś jeść.. osobiście suplementuje prawie 600 mg na dobę robię kąpiele w soli Epsom. Mam tez oliwę magnezowa, gdy miałam efekt lihtermanna to pomogło dość szybko i skutecznie.