04-02-2022, 16:26
(30-01-2022, 20:05)Łucja napisał(a):Neurovit też zażywam od kilku miesięcy, ale jedyną poprawą jaką odczuwam jest brak mrowień i drętwienia (dobre i to(29-01-2022, 01:08)SMutna? napisał(a):(28-01-2022, 23:13)klaudia26 napisał(a): Mi też strasznie wypadają włosy. I to z każdą zmianą leku jest coraz gorzej. Przy copaxonie sporo mi wypadło. Później przy aubagio jeszcze więcej. A teraz na tec to już w ogóle ogromna ilość... Wcześniej zawsze pomagał mi vitapil a teraz nic nie daje rady.Jasne
Nie mam pojęcia czy możemy wykonać zabieg o którym piszesz ale jak się czegoś dowiesz to daj znać.Za 2 tygodnie mam wizytę w poradni i zapytam moją neurolog.
(28-01-2022, 23:47)Lusia98 napisał(a): Smutna inne powody ? Hormonalne ? Odstawienie antykoncepcji? Stosowanie ? Tarczyca zbadana ?Antykoncepcja nie, tarczyca zawsze w porządku, hormony - nie wiem, nie sprawdzałam i nie wiem nawet które ewentualnie wpływają na porost włosów. Mam stwierdzoną anemię, przyjmowałam już 5 czy 6 różnych leków z żelazem i nic
Mi przy interferonie bardzo dużo wypadło .Pomagały witaminy Neurovit i... siemię lniane . Teraz przy aubagio przez 5 miesięcy to jakaś masakra była, chyba z połowę mi wypadło . Czasem przy myciu to tyle wypadało że mogłam orzecha włoskiego zrobić, normalnie ryczałam jak bóbr. Nawet lekarz już mi ultimatum postawił, że jak po pół roku nie przestaną wypadać to mi zmieni lek . Pomogło ( wiadomo że nie po miesiącu czy 2 ) mi dopiero codzienne wcieranie Kérastase specifique stimuliste, do tego Kérastase Specifique Bain Prévention- szampon przeciw wypadaniu włosów ( nie są tanie ale zaryzykowałam po 2 butelki każdego )+ tabl. Novophane . Cóż troche kasy na to wszystko poszło ale czego sie nie robi w słusznej sprawie
. Teraz tylko czekam aż odrosną
). A co do tego siemienia to pijesz, czy robisz jakąś płukankę? A Kerastase można kupić w drogerii/aptece, czy tylko przez Internet?
~ Warto czasem złapać bliznę od życia, by unieść ręce wraz z ostatnim gwizdkiem.

Za 2 tygodnie mam wizytę w poradni i zapytam moją neurolog.
. Nawet lekarz już mi ultimatum postawił, że jak po pół roku nie przestaną wypadać to mi zmieni lek . Pomogło ( wiadomo że nie po miesiącu czy 2 ) mi dopiero codzienne wcieranie Kérastase specifique stimuliste, do tego Kérastase Specifique Bain Prévention- szampon przeciw wypadaniu włosów ( nie są tanie ale zaryzykowałam po 2 butelki każdego )+ tabl. Novophane . Cóż troche kasy na to wszystko poszło ale czego sie nie robi w słusznej sprawie