31-03-2022, 13:47
Ale botox przecież tez się wstrzykuje wiec teoretycznie powinna być przeciwna temu też.. a nici to przecież nic innego niż ciało obce w naszym organizmie - więc tez nie wiemy jaka będzie odpowiedź immunologiczna. To to samo co zabiegi z użyciem kwasu hialuronowego (tylko kwas zawsze jest najbezpieczniejszy bo ta substancja występuje u nas w organizmie więc jest w miarę bezpieczna).
Racja, nigdy nie wiadomo jak zareaguje układ autoimmunologiczny.
Ja mam tatuaż i zareagowałam ok, usta też ok, ale np źle reaguje na niektóre kwasy (migdałowy i salicylowy) jeśli chodzi o zabiegi u kosmetologa..neurolog wspomniała, że to może być właśnie przez upośledzony układ autoimmuno i odrzuca te substancje mimo ze jest to zewnętrzne użycie.
Tak naprawdę każde takie działanie jest dla nas ryzykiem, zależy tylko od nas czy to ryzyko podejmiemy
Racja, nigdy nie wiadomo jak zareaguje układ autoimmunologiczny.
Ja mam tatuaż i zareagowałam ok, usta też ok, ale np źle reaguje na niektóre kwasy (migdałowy i salicylowy) jeśli chodzi o zabiegi u kosmetologa..neurolog wspomniała, że to może być właśnie przez upośledzony układ autoimmuno i odrzuca te substancje mimo ze jest to zewnętrzne użycie.
Tak naprawdę każde takie działanie jest dla nas ryzykiem, zależy tylko od nas czy to ryzyko podejmiemy