03-10-2022, 20:03
(03-10-2022, 19:21)yasmina napisał(a): Werka, już kiedyś o tym pisałam, nie ukrywam mojej choroby, wg mnie to bardzo ułatwia życie i chroni przed zadawaniem głupich pytań. Mam bardzo dużo motocyklowych przyjaciół, którzy wiedzą i to tylko dlatego, żeby nie pytali np. "a czemu nie pójdziesz z nami na spacer w góry?", za to przy spotkaniach zadają krótkie pytanie "wszystko ok?". I jak chcę się położyć i odpocząć to nie pytają dlaczego. Niektórzy dowiadują się przypadkiem - miałam taką sytuację, że na urodziny dostałam karnet na zabieg masażu gorącym olejkiem kokosowym, źle znoszę takie nagrzanie i dziewczyna, która mi to podarowała z ciekawości spytała czy już byłam. Powiedziałam, że nie, to spytała dlaczego, no to jej powiedziałam, że mam sm. Przepraszała mnie, że nie wiedziała o tym, że wymyśliłaby coś innego. Żadnych innych pytań. Moje dziewczyny w pracy też wiedzą, synowie i mąż też - mam w nich zresztą wielkie wsparcie. \
Piszesz, że jesteś aktywna sportowo, jeżeli będą wiedzieć, że to jakaś Twoja chwilowa słabość to nie powinna ich zdziwić.
Dziękuję
. Póki to są tylko moje podejrzenia ,to nie wiem ,czy im o tym mówić, nie mam pewności. Ka jestem przekonana ,że to SM ,ale nie jestem lekarzem..