07-11-2022, 20:42
Hej, bardzo was polubiłam i szczerze powiem, że zaczęłam się oswajac z tym, że być może będę w gronie "wybranych", co czytając wasze wypowiedzi, pełne nadziej, wsparcia i empatii zaczęło być rzeczą naturalną naturalną.
Niestety dzisiaj dostałam pierwszą, nie potwierdzoną diagnozę, ale najbardziej pewną.
Byłam prywatnie u dr n med która specjalizuje się w sm i leczyłam moją znajomą.
Wykluczyła sm z powodu zmian w mózgu za mało odpowiadających sm.
Moje wyniki z informacją o objawach podciąga pod inną kategorię chorobową często dopisywaną jako odlam sm A mianowicie chorobę Devica. ...
Jestem przerażona bo poczytałam teraz o niej i chyba wolę sm...
Czekają mnie jeszcze dwa badania - badanie przeciwciał klasy IgG przeciwko akwaporynie 4 oraz OCT. Ewentualnie jeszcze biopsja płynu.
Skąd takie cholerstwa się biorą...
Jutro mam kolejną wizytę u innej neurolog i dam wam znać co ona powie. Jak się.wykluczą to będę musiała poszukać trzeciego lekarza żeby było 2:1 .
Trzymajcie kciuki. Chcę być z wami bo wam nikt nie pisze ile możecie pożyc z tą chorobą od diagnozy...
Niestety dzisiaj dostałam pierwszą, nie potwierdzoną diagnozę, ale najbardziej pewną.
Byłam prywatnie u dr n med która specjalizuje się w sm i leczyłam moją znajomą.
Wykluczyła sm z powodu zmian w mózgu za mało odpowiadających sm.
Moje wyniki z informacją o objawach podciąga pod inną kategorię chorobową często dopisywaną jako odlam sm A mianowicie chorobę Devica. ...
Jestem przerażona bo poczytałam teraz o niej i chyba wolę sm...
Czekają mnie jeszcze dwa badania - badanie przeciwciał klasy IgG przeciwko akwaporynie 4 oraz OCT. Ewentualnie jeszcze biopsja płynu.
Skąd takie cholerstwa się biorą...
Jutro mam kolejną wizytę u innej neurolog i dam wam znać co ona powie. Jak się.wykluczą to będę musiała poszukać trzeciego lekarza żeby było 2:1 .
Trzymajcie kciuki. Chcę być z wami bo wam nikt nie pisze ile możecie pożyc z tą chorobą od diagnozy...