11-04-2017, 00:36
(10-04-2017, 19:14)Przemyślna napisał(a): Cześć Wszystkim,
jestem nowym nabytkiem tego forum z podejrzeniem SM lub innej choroby neurodegradacyjnej wynikającej z procesu autoimmunologicznego skierowanego przeciwko mielinie. Na ten moment mam tzw. objawy nieswoiste przypominające wczesne SM, bez problemów z poruszaniem się oraz stwierdzone przeciwciała w surowicy skierowane przeciw mielinie. MRI na razie czyste, także przypadek do obserwacji. Ze względu na przeciwciała, które coś oznaczają, powoli przygotowuję się do myśli, że czeka mnie perspektywa jakiejś diagnozy, więc obecność osób z podobnym problemem będzie dla mnie dużym wsparciem. Niepewność i oczekiwanie na to, w jakim kierunku posunie się ten stan trochę mnie przytłaczają, ale staram się być dobrej myśli i trzymać głowę wysoko. Przy okazji, jestem z Gdyni.
Cześć Przemyślna. Chciałoby się powiedzieć "fajnie, że do nas dołączyłaś". Ale na takim forum - zawsze to nieco dziwnie brzmi.
Nie zamartwiaj się na zapas. Zdaję sobie sprawę, że niepewność może być gorsza niż sama diagnoza, ale szkoda nerwów. One nikomu nie pomagają. Jak będziesz miała jakiekolwiek pytania - pisz śmiało. Każdy z nas chętnie podzieli się swoją widzą.Jak się czujesz? Odczuwasz w tym momencie jakieś objawy?
PS Urodziłam się i większość życia mieszkałam w Gdyni (a teraz często tam bywam), więc tym bardziej serdecznie pozdrawiam!
Jeśli to nie tajemnica - w jakim szpitalu się leczysz?