Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zmiana lekarza prowadzącego w programie
Witam serdecznie,
Czy zdarzyło wam się zmienić waszego lekarza prowadzącego program lekowy na innego również w ramach programu i w tej samej przychodni neurologicznej? Ogólnie sprawa wygląda tak, jestem bardzo niezadowolona z obecnego neurologa prowadzącego. Spodziewałam się że po pierwszym roku leczenia Pani doktor zbada mnie neurologicznie, oceni stan zdrowia, porozmawia itp bo dla mnie diagnoza i choroba wciąż jest strasznie dołująca a na każdej wizycie czuję się jak "mięso" i jak chcę zadać jakieś pytania to czuję presję czasu i słyszę od Pani doktor "tylko szybko bo mam dzisiaj dużo pacjentów". Jestem jeszcze świeża w temacie swojej choroby i wciąż trochę zagubiona. Wydawało mi się że lekarz podejdzie do tego tematu z większą empatią, że mogę pogadać o swoich objawach i obawach a na każdej wizycie spędzam średnio 5-6 minut i nie czuję żadnego wsparcia ze strony lekarza tylko ciągłą presję czasu ? Jak mam zmienić tego lekarza? Mam jej powiedzieć, że na następną wizytę chcę się umówić do innego prowadzącego program? W moim ośrodku, w którym się leczę jest kilku lekarzy w ramach programu sm. Leczę się w Warszawie w IPiNiE. Pozdrawiam
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Zmiana lekarza prowadzącego w programie - przez Dzastina505 - 20-01-2023, 02:58

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości