27-03-2023, 09:37
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-03-2023, 09:45 przez Monika1977.)
(13-03-2023, 15:51)Orchidea ponownie napisał(a): Hej Oj oj ajaj jupiiii.Jestem szczęśliwa.Przyznano mi lek.Pod koniec marca mam wizytę. Wtedy dr da mi lek na wypłukanie.No i po 2 tygodniach kesimpta.
(12-03-2023, 15:12)nadziejka napisał(a):Kochana relacje mi zdawaj.(12-03-2023, 12:16)Tosiia napisał(a): nadziejka powodzenia! zastrzyki Kesimpty sa naprawde super ... dla mnie bezbolesne - robie i wracam do pracy![]()
Pierwszych zastrzykow balam sie (nie samego wykonania, ale skutkow ubocznych). Zawsze duzo/wiecej pije wody w dniu zastrzyku, ale nie wiem na ile to pomaga. Pomoglo mi to bardzo przy drugiej punkcji wiec i zastosowalam to przy Kesimpcie.
Z pierwszym zastrzykiem to pewnie personel medyczny zdecyduje. Ja dostalam paracetamol i leki przeciwhistaminowe na ok. pol godziny przed.
Też czytałam o tym nawodnieniu, staram się dzisiaj opić ?
Trochę mam stracha odnośnie tych skutków ubocznych właśnie, zwłaszcza, że jestem po szpitalu i solu mnie przeczołgał, dodatkowo od strony psychiatrycznej też zmieniam leki, ze względu na skutki uboczne poprzedniego i już mam serdecznie dość takich dni, gdzie jestem zupełnie wyłączona, nie do życia, gdzie tylko śpię, a i tak mam wrażenie,że zaraz wykituję. Chyba w ogóle stany depresyjne mi się nasilają, wściekła jestem, że muszę chorować, brać leki, pilnować się, robić rzeczy, których nie chcę robić. Dobija mnie za dużo tematów, ale być może to sprawka zmiany antydepresantów, może za 3 tygodnie będzie lepiej...
Czy słyszałyście może że po zastrzykach Kesimpty może być zanik tkanki tłuszczowej ? Po zastrzykach Copaxone zrobiły mi się dziury zarówno na udach, pośladkach i ramionach