24-04-2023, 19:50
(21-04-2023, 12:13)Tosiia napisał(a): ogladalam film Johnny ostatnio, ale nie wiem ... ogolnie film dobry jednak ksiadz Kaczkowski ma tyle wspanialych przemowien/kazan/wywiadow na youtube i troche mi brakowalo wiekszego przeslania, bo ani nie plakalam ani sie nie wzruszylam ani nic ten film 'nie zmienil' tylko ogladnelam i zapomnialam, a uwielbiam go!Tosia, też nie płakałam, patrzyłam na jego wielką wiarę w miłość do drugiego człowieka i poświęcenie. Pomimo tego jak bardzo został dotknięty przez los nie myślał o sobie. Wg mnie przesłanie filmu dot. uzmysłowienia sobie, że chory, umierający bardziej potrzebuje naszej uwagi i miłości, że warto dostrzegać w innym człowieku właśnie człowieka. Natknęłam się na jego najlepsze cytaty i jeden utkwił mi w pamięci/fragment/"...zresztą ze śmierci trzeba żartować, bo gdyby śmierć była śmiertelnie poważna, to by nas zabiła." Staram się to zrozumieć we właściwy sposób...
----------------------------------------------------
Benitko - Czarna lista to film o najgroźniejszym przestępcy, który oferuje swoje zdolności FBI w łapaniu innych groźnych przestępców/jego wspólników/. Każdy odcinek jest o czymś innym, ale wytrzymałam jeden sezon - zbyt powtarzalne dla mnie.
Za to wczoraj "zmiażdżyliśmy"/określenie moich synów/ cały miniserial/8 odcinków/ Turn up Charlie - aktor, który grał w serialu Luther, świetne dialogi, taka komedia z poważniejszymi momentami, świetna muza utrzymana w klimacie House Music Chill Out - idealny na niedzielny wieczór.