Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czy moje wyniki mogą wskazywać SM?
(23-04-2017, 22:24)Areliee napisał(a): Nie mam pojecia, co oznaczaja wszystkie te madre nazwy w Twoim poscie, ale czesc wykluczona, a inna wyleczona, wiec nie bede sie tym zajmowac Oczko
Mozliwe, ze dzieje sie cos z ukladem nerwowym, ale mozliwe tez, ze nie Oczko Po pierwsze, warto, bys probowala o siebie zadbac i sie nie martwic. Jesli musisz duzo spac, to spij. Wbrew pozorom emocje i stres potrafia wymeczyc, a to sie moze skonczyc takim wlasnie chronicznym zmeczeniem. Mi tez reka dretwieje w trakcie snu, ale to od x lat i nie sadze, by to bylo od SM. Raczej nieodpowiednie ulozenie ciala.

U mnie SM zaczelo sie od zapalenia nerwu wzrokowego, ale Twoj rezonans nie wykazal wzmocnienia po kontrascie, wiec zapalenia nie bylo. Opis rezonansu tez nic konkretnego nie mowi...
Obserwuj swoje cialo, ale nie skupiaj sie na tym za bardzo, sprobuj nie martwic za bardzo. Porozmawiaj z kims zyczliwym, wyjdzcie do kina albo na spacer Uśmiech Samopoczucie psychiczne w trudnym okresie diagnostycznym jest mega wazne! Na tym bym sie skupila, zwlaszcza ze na to masz wplyw, na inne rzeczy niekoniecznie. Fajnie, ze lekarka nie zbywa, a chce zrobic dodatkowe badania. Pozostaje czekac i miec nadzieje, ze przyczyna problemu okaze sie cos niewinnego.

Duzo duzo zdrowia!

Dzięki za odpowiedź i za życzenia zdrowia Duży uśmiech Bardzo bym chciała, żeby wszystko było ok.
Co do zapalenia - nie wiem czy to jest możliwe, że ono było, ale sobie samo przeszło, bo z wizytą zwlekałam dość długo, bagatelizowałam objawy, aż bóle głowy stały się nie do zniesienia, a potem czekałam, aż lekarz w końcu mnie przyjmie.
Co do objawów, to nie zostały wyleczone - ból głowy pozostał i ptoza, czyli opadanie powieki również nadal jest (leki działały tylko przez czas ich przyjmowania, potem wszystko wróciło).

O SM zaczęłam myśleć jak odebrałam wyniki badań - te prążki oligoklonalne sobie wygooglowałam i indeks igg i się dowiedziałam, że takie wyniki często są w SM i boreliozie, a skoro boreliozę wykluczyli... no to zaczęłam tak sobie myśleć.
Na lekarzy ze szpitala nie mogę narzekać, pani doktor się stara i wszystkie badania daje mi w trybie pilnym i ogólnie czuję się zaopiekowana.
Tylko brak diagnozy mnie martwi i męczy Smutny
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Czy moje wyniki mogą wskazywać SM? - przez nataszka - 23-04-2017, 22:36

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości