21-05-2017, 08:21
(21-05-2017, 01:50)Monika napisał(a): Super!Mam nadzieję, że dalsze leczenie przebiegnie równie bezproblemowo.
Korzystasz z autowstrzykiwacza? Zastrzyki masz 3 razy w tygodniu czy codziennie? Jeśli mogę coś poradzić na początek - pamięta o zmienianiu miejsc wkłucia, bo brak zmian może powodować powstawanie śladów/zrostów. Gdybyś miała jakiekolwiek dodatkowe pytania, pisz śmiało!
Dzięki Monika
zastrzyki mam trzy razy w tygodniu i mam autowstrzykiwacz. I od razu mam pytanie. Co robić z tymi zuzytymi strzykawkami? Gdzie je oddać? Bo do śmieci takich rzeczy się chyba wyrzucać niepowinno...(21-05-2017, 03:54)Brygida napisał(a): Czesc Klaudia, na jakiej podstawie lekarz wybral dla Ciebie wlasnie Copaxone?
Czy mialas inne leki do wyboru? Czy dlugo czekalas na lek?
Dziękuję za odpowiedź.
U mnie z czasem oczekiwania to trochę dłuższą historia. W swoim szpitalu niestety nadal nie miałabym leczenia ale mój neurolog podał mi adres szpitala w innym mieście i tam pojechałam. Czekałam chyba 3-4 tygodnie na przyjęcie na oddział. Tam zrobili wszystkie badania i następnego dnia po wypisie miałam już kwalifikacje i dostałam lek. Mogłam dostać copaxone albo interferon ale ze względu na to ze mam depresję lekarz powiedział ze copaxone będzie bezpieczniejszy i dlatego ten lek dostałam.