19-05-2016, 22:11
Wooow, tyle miłych słów w tak krótkim czasie! Jak miło
Wracając do moich "stanów" to ja z kolei przeczytałam ulotkę, wiedziałam i o tym i o wypadaniu włosów, ale jak przeczyta się wszystkie skutki uboczne AVONEXu to się odechciewa człowiekowi żyć i lepiej myśleć pozytywnie z nadzieją, że może akurat mnie nic z tego nie dopadnie
miałam proponowanych psychologów wielokrotnie, moi lekarze twierdzą, że moje inne dolegliwości (bo SM to tylko początek
typu zapalenie żołądka jest spowodowane stresem i nieradzeniem sobie z chorobą (z czym się trochę nie zgadzam), ale jakoś zawsze ignorowałam te podpowiedzi, bo jestem raczej osobą, która lubi dawać sobie radę z problemami sama i jak to, ja miałabym iść do psychologa czy psychiatry? To oznaczałoby, że przegrałam walkę sama ze sobą. Najtrudniejszy jest chyba ten pierwszy krok, żeby przyznać się samemu sobie, że coś jest nie tak. Wielkie dzięki za Wasze doświadczenia, skłoniło mnie to naprawdę do pomyślenia o wybraniu się do jakiegoś specjalisty.
No i teraz to już całkowicie wygląda mi na takie anonimowe spotkania w kółeczku!

Wracając do moich "stanów" to ja z kolei przeczytałam ulotkę, wiedziałam i o tym i o wypadaniu włosów, ale jak przeczyta się wszystkie skutki uboczne AVONEXu to się odechciewa człowiekowi żyć i lepiej myśleć pozytywnie z nadzieją, że może akurat mnie nic z tego nie dopadnie
miałam proponowanych psychologów wielokrotnie, moi lekarze twierdzą, że moje inne dolegliwości (bo SM to tylko początek
typu zapalenie żołądka jest spowodowane stresem i nieradzeniem sobie z chorobą (z czym się trochę nie zgadzam), ale jakoś zawsze ignorowałam te podpowiedzi, bo jestem raczej osobą, która lubi dawać sobie radę z problemami sama i jak to, ja miałabym iść do psychologa czy psychiatry? To oznaczałoby, że przegrałam walkę sama ze sobą. Najtrudniejszy jest chyba ten pierwszy krok, żeby przyznać się samemu sobie, że coś jest nie tak. Wielkie dzięki za Wasze doświadczenia, skłoniło mnie to naprawdę do pomyślenia o wybraniu się do jakiegoś specjalisty. No i teraz to już całkowicie wygląda mi na takie anonimowe spotkania w kółeczku!