21-02-2024, 17:15
(21-02-2024, 16:34)NovemberRain napisał(a): Witaj, wiem że to trudne ale spróbuj na spokojnie podejść do tematu. Objawy nie są specyficzne i moze to nie byc nic powaznego ale na pewno dobrze ze tego nie bagatelizujesz. Myślę że reumatolog to dobry trop bo wg mojej wiedzy bol stawow, podwyzszone OB i stan podgorączkowy to bardziej w stronę reumatologii niż neurologii. Rezonans bez kontrastu pokaże ewentualne zmiany, ale nie pokaże które są aktywne.
A masz umówioną jakąś kolejną wizytę u neurologa ?
NovemberRain, dziękuję bardzo za wsparcie. Też myślę, że może tak być, tym bardziej, że moja mama choruje na RZS (reumatoidalne zapalenie stawów) i też początkowo było podejrzenie SM właśnie. Ale te drętwienia i zawroty głowy na tyle mnie martwią, że wolę też wykluczyć coś innego, chociaż wiem, że i przy różnych reumatycznych chorobach występują takie objawy.
Dziś udało mi się zdobyć skierowanie na rezonans głowy z kontrastem plus odcinek szyjny. No i mogę za kilka dni nawet to wykonać.
Kolejną wizytę u neurologa mam w maju, a wcześniej jeszcze będę miała robione badanie EMG pod katem tych polineuropatii, czy są jakieś problemy z przewodnictwem.