(10-04-2024, 21:11)yasmina napisał(a):W 2018 miałem rekonstrukcję więzadła przedniego krzyżowego, też miałem przeprost przy chodzeniu i bardzo mały kąt zgięcia. Chirurg i rehabilitant szpitalny, spierniczyli sprawę, 3 lata dochodziłem do siebie z tą nogą, dokładnie prawą. Pół roku po operacji znalazłem świetną panią rehabilitantkę, która pomogła wrócić oby dwóm nogom do formy. Jakbyś chciała ćwiczenia na wzmocnienie mięśni głębokich, przyczepów, więzadeł i ścięgien to chętnie podzielę się wiedzą praktyczną i teoretyczną na ten temat(07-04-2024, 21:51)ToMeK71 napisał(a):(07-04-2024, 20:10)yasmina napisał(a): I noga lewa, uaktywniłaA jak teraz Twoja lewa noga współpracuje, słucha się już?![]()
się dopiero po 6 latach i za nic nie chciała współpracować z resztą ciała.
Różnie z nią bywa![]()
, jak za długo chodzę to robi się przeprost kolana i współpraca się nie układa, ale trzeba jakoś dojść...tu poszuram, tam się gdzieś potknę... Ale najdziwniejsze jest to, że jak usiądę i odpocznę to znowu mogę iść jakiś czas bez przeprostu. Ortopeda nie wie o co chodzi, neuro nie za bardzo łączy to z sm, a fizjo stwierdził, że to jest osłabienie mięśnia czworogłowego uda... no to sobie tak ćwiczę
![]()

(11-04-2024, 06:23)Bubka napisał(a): Też tak mam, przejdę z 800 metrów i robię się zwiotczała, nogi nie chcą normalnie iść. Odpocznę chwilę i mogę przejść znowu kawałek. W poniedziałek jeździłam na rowerze, ale prawa noga za bardzo nie chciała ze mną współpracować. Trochę mnie to przeraziło, ale po paru km popracowałam trochę nad nią i było lepiej.
Odezwał się do mnie lekarz, mam się przypomnieć w następnym tygodniu i zobaczy co da się zrobić. Jest iskierka nadziei.
W 2018 miałem rekonstrukcję więzadła przedniego krzyżowego, też miałem przeprost przy chodzeniu i bardzo mały kąt zgięcia. Chirurg i rehabilitant szpitalny, spierniczyli sprawę, 3 lata dochodziłem do siebie z tą nogą, dokładnie prawą. Pół roku po operacji znalazłem świetną panią rehabilitantkę, która pomogła wrócić oby dwóm nogom do formy. Jakbyś chciała i jeśli oczywiście możesz wykonywać ćwiczenia na wzmocnienie mięśni głębokich, przyczepów, więzadeł i ścięgien to chętnie podzielę się wiedzą praktyczną i teoretyczną na ten temat

się dopiero po 6 latach i za nic nie chciała współpracować z resztą ciała.