13-04-2024, 21:31
(12-04-2024, 22:51)yasmina napisał(a):(11-04-2024, 17:52)ToMeK71 napisał(a): W 2018 miałem rekonstrukcję więzadła przedniego krzyżowego, też miałem przeprost przy chodzeniu i bardzo mały kąt zgięcia. Chirurg i rehabilitant szpitalny, spierniczyli sprawę, 3 lata dochodziłem do siebie z tą nogą, dokładnie prawą. Pół roku po operacji znalazłem świetną panią rehabilitantkę, która pomogła wrócić oby dwóm nogom do formy. Jakbyś chciała i jeśli oczywiście możesz wykonywać ćwiczenia na wzmocnienie mięśni głębokich, przyczepów, więzadeł i ścięgien to chętnie podzielę się wiedzą praktyczną i teoretyczną na ten tematU mnie ortopeda zalecił rtg od biodra poprzez kolano do kostki. Wyniki idealne, żadnych odchyleń. I podobnie, jak Tobie rehabilitantka najbardziej mi pomogła. Ćwiczę z piłką, poduszką sensoryczną, to jest świetne na naukę utrzymywania równowagi, jeżdżę na rowerze stacjonarnym. Ale chętnie skorzystam z Twojej propozycji, dziękuję
Cieszę się, że mogę pomóc
Mam rozpisany zestaw 39 ćwiczeń, pisałem w miarę czytelnie, więc pomyślałem że mógłbym Ci wysłać zdjęcia tych kartek. Każde ćwiczenie jest rozpisane co i jak najprościej jak potrafiłem hehe, gdyby coś było nie czytelne lub nie jasne to postaram się wytłumaczyć najlepiej jak potrafię
Są też właśnie ćwiczenia z piłką małą, dużą, poduszką sensoryczną i gumami rehabilitacyjnymi, można je dowolnie modyfikować pod kontem stopnia trudności. Napisz mi tylko proszę w jaki sposób mogę Ci to wszystko wysłać.

![[Obrazek: wink.gif]](https://www.stwardnienierozsiane.info/forum/images/smilies/wink.gif)