Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nowy na forum
Żarówka 
Witam.Jestem nowy na forum. Krotko o mnie i moja historia. Mieszkam w uk w 2021 roku zostalem zdjagnozowany ALS Gold, po szeregu badan RM wizyty u neurochirurga i neurologa. Zanim zostalem zdjagnozowany mialem wizyte u neurochiruga bo na RM pokazalo ucisk c6i c7 ale neurochirurg orzekl ze ti nie powoduje moich symptomow(slably mi rece i barki,ciagle zmeczony a wysportowana osoba bylem na ten czas)neuerochirurg orzekl ze operacja moze mi zaszkodzic.EMG pokazalo nieprawidowosc i tak sie zaczela moja "przygoda " z MND. Co kilka miesiecy mialem powtorzone badania RM i EMG moj neurolog powiedzial ze jest maly progres. wyslal mnie na badania genetyczne i badanie plynu rdzeniowego. Badania genetyczne wyszly w normie ale w plynie rdzeniowym wyszlo ze mam proteiny. Od tego czasu moj stan sie pogarsza mam fascykulacje, badania odechowe wyszly 120% na poczatku ale wynik z kwietnia to zaledwie 84%. Mam klopoty z nogami jestem ciagle zmeczony,nogi mialem zawsze umiesnione a teraz wygladaja jak u dziecka. Moj neurolg stwierdzil ze moj stan jest za dobry(nie mieszcze sie w sredniej krajowej ) i zaczal uwazac ze wszystkie symptomy robi mi kregoslup,zaczal mnie ingorowac i moje objawy i wyslal na kolejny rezonans. W zeszlym tygodniu przyszly wyniki i stan kregoslupa sie pogorzszyl(mylopatia kregow c4,c5 i c7) i znowu odeslal mnie do neurochirurga.Chcialem dodac ze nie boli mnie kregoslup. Czy ktos tez ma ucisk i SM?czytalem ze myelopatia jest zwiazana z SM
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Nowy na forum - przez misioariel81 - 07-05-2024, 15:41
RE: Nowy na forum - przez NovemberRain - 07-05-2024, 16:03
RE: Nowy na forum - przez misioariel81 - 07-05-2024, 17:35
RE: Nowy na forum - przez NovemberRain - 07-05-2024, 20:25
RE: Nowy na forum - przez misioariel81 - 07-05-2024, 20:56

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości