Ocena wątku:
- 0 głosów - średnia: 0
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Witam prośba o radę
|
Liczba postów: 2
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
07-08-2024, 12:18
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2024, 12:23 przez Anula7908.)
(06-08-2024, 09:01)Ona42 napisał(a): Jestem po konsultacji u 3 neurologów i jakoś nie specjalnie się tym przejmuje ktokolwiek....zmian neurodegeneracyjnych takich kropek w mózgu mam 6 w Mir opis radiologa jest taki że sa pochodzenia naczyniowego i tu moje pytanie czy da się stwierdzić jakiego pochodzenia są zmiany w mózgu - padło określenie dość liczne drobne zmiany naczyniopochodne. Moje objawy na początku: zaburzenia równowagi, osłabienie mięśni, słabsze czucie z prawej strony ( policzek i ręką), epizody z zamglonym widzeniem, drgająca powieka --ciagle. Teraz po 8 tyg wszystko ustępuje i zdarza się sporadycznie. Neurolodzy twierdzą że nie mam żadnych objawów świadczących o jakiekolwiek chorobie jedyne co trzeba to znaleźć przyczynę zmian naczyniowych i powtórz badania Mir za rok...na początku całej historii gdy szukałam pomocy poszłam prywatnie do neurologa (gdyż na NFZ miałam wizytę ustalona na listopad a na SOR zrobili TK i mnie wypuścili bo nic nie wyszło) i wówczas po zbadaniu mnie padło określenie zespół piramidowy o. Babińskiego ----w lipcu po otrzymaniu wyników Mir byłam prywatnie ale u innego neurologa z dobrymi opiniami na znany lekarz i on powiedział że wszystko w porządku neurologicznie obecnie biorę nootropli na zawroty i tyle albo aż tyle. Myślicie żeby odpuścić ...dziś idę jeszcze do okulisty ale mgła w polu widzenia też zdarza się jako epizody.
(07-08-2024, 12:18)Anula7908 Nie odpuszczaj. Ja odpuszczalam 4 lata aż po kolejnym rzucie trafiłam na przypadkowego lekarza, ktory okazał się wyjątkowo wnikliwy.... i proszę już od lutego zeszłego roku wiem ze mam SM. napisał(a): (06-08-2024, 09:01)Ona42 napisał(a): Jestem po konsultacji u 3 neurologów i jakoś nie specjalnie się tym przejmuje ktokolwiek....zmian neurodegeneracyjnych takich kropek w mózgu mam 6 w Mir opis radiologa jest taki że sa pochodzenia naczyniowego i tu moje pytanie czy da się stwierdzić jakiego pochodzenia są zmiany w mózgu - padło określenie dość liczne drobne zmiany naczyniopochodne. Moje objawy na początku: zaburzenia równowagi, osłabienie mięśni, słabsze czucie z prawej strony ( policzek i ręką), epizody z zamglonym widzeniem, drgająca powieka --ciagle. Teraz po 8 tyg wszystko ustępuje i zdarza się sporadycznie. Neurolodzy twierdzą że nie mam żadnych objawów świadczących o jakiekolwiek chorobie jedyne co trzeba to znaleźć przyczynę zmian naczyniowych i powtórz badania Mir za rok...na początku całej historii gdy szukałam pomocy poszłam prywatnie do neurologa (gdyż na NFZ miałam wizytę ustalona na listopad a na SOR zrobili TK i mnie wypuścili bo nic nie wyszło) i wówczas po zbadaniu mnie padło określenie zespół piramidowy o. Babińskiego ----w lipcu po otrzymaniu wyników Mir byłam prywatnie ale u innego neurologa z dobrymi opiniami na znany lekarz i on powiedział że wszystko w porządku neurologicznie obecnie biorę nootropli na zawroty i tyle albo aż tyle. Myślicie żeby odpuścić ...dziś idę jeszcze do okulisty ale mgła w polu widzenia też zdarza się jako epizody.
|
| Wiadomości w tym wątku |
RE: Witam prośba o radę - przez Anula7908 - 07-08-2024, 12:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości