12-09-2024, 06:51
(02-09-2024, 11:23)Tosiia napisał(a): KasKas mi wczesniejszy lek (copaxone) tez lekarze kazali brac do samego konca by nie bylo przerwy w leczeniu wiec to chyba czesta procedura ...
U mnie bylo zamieszanie z diagnoza i z kasa chorych wiec copaxone i tak przerwalam wczesniej (bylam w sumie pol roku bez leczenia).
Tak czy inaczej tez bylam zaskoczona nawet tym, ze mialam druga dawke szczepienia przeciw wzw B w srode a dwa dni pozniej (w piatek) pierwsza dawka Kesimpty =/
Dziękuję Ci za odpowiedź. Brałam pierwsza dawkę w zeszłym tygodniu. Poszło super, odpukać nie miałam żadnych skutków ubocznych (odrobinę bolały mnie mięśnie, ale to też mogły być zakwasy po treningu który miałam dzień wcześniej).
Przed podaniem leku dostałam dożylnie Dexaven żeby zapobiec ewentualnej reakcji alergicznej, może on miał coś wspólnego z tym brakiem skutków ubocznych.
Czytając wątek natknęłam się na Twój wpis, że przed podaniem leku brałaś paracetamol i lek przeciwhistaminowy. Podzielisz się proszę jaki lek przeciwhistaminiwy brałaś? Chciałabym na wszelki wypadek wziąć coś przed drugą dawką (biorę ją już sama w domu) ale nie wiem na co się zdecydować bo tyle tego jest![]()

).