Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
SM, DEVICA zmiany w rdzeniu
Trochę podobne objawy do moich. U mnie zaczęło się od bólu w barku, a potem drętwienie prawej ręki. Nie miałam zapalenia nerwu wzrokowego, natomiast prywatnie zrobiłam rezonans odcinka szyjnego (skierowanie od neurolog), na co w odpowiedzi dostałam skierowanie do szpitala, gdzie wykonali rezonans głowy, odcinka szyjnego i piersiowego. U mnie głównie zmiany w odcinku szyjnym, ale była jedna mała w głowie. I tak dopiero po 3 latach od pierwszego rzutu dostałam diagnozę.

Trochę jestem zdziwiona, że przy Twoich objawach zrobili rezonans tylko głowy. I trochę jestem zdziwiona, że w sumie nie za bardzo polecili co masz robić.

U mnie po pierwszym rzucie nie było diagnozy, bo za mało zmian było. 2 w rdzeniu i tak jedna w głowie. Mówili, że to mogło być jednorazowe wydarzenie. I tak raz do roku rezonans, 3 lata później doktor z poradni mówiła, że już nie będziemy kontrolować i akurat rzut się trafił. Kolejne zmiany w odcinku szyjnym, a w głowie mała zmiana okazała się trzema jeszcze mniejszymi. Więc może rzeczywiście czekają na kolejny rzut. Może zapisz się jeszcze do lekarza i dopytaj co oni myślą i planują wobec Ciebie, bo trochę wariujesz i obawiasz się Devica. Może w jakiś logiczny sposób Cię uspokoją.
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
SM, DEVICA zmiany w rdzeniu - przez Paulina02 - 11-09-2024, 11:45
RE: SM, DEVICA zmiany w rdzeniu - przez Tosiia - 11-09-2024, 13:43
RE: SM, DEVICA zmiany w rdzeniu - przez Konga - 13-09-2024, 07:06
RE: SM, DEVICA zmiany w rdzeniu - przez Tosiia - 13-09-2024, 09:43
RE: SM, DEVICA zmiany w rdzeniu - przez Konga - 15-09-2024, 19:50

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości