13-09-2024, 18:56
(13-09-2024, 10:40)Konga napisał(a): Aktualnie po niewielkich bojach z systemem otrzymałam pierwszą dawkę Kesimpty. Rozłożyło mnie wieczorem całkowicie. Bóle mięśni, gorączka, ból głowy, a po drzemce prawa ręka "staneła w ogniu". Straciłam prawie kompletnie czucie (nawet gorzej niż w czasie rzutu). Natomiast na drugi dzień wszystko zniknęło. No może oprócz bólu głowy, ale zastanawiam się czy to nie przypadkiem od natłoku zadań w tym tygodniu. Nie zalecano mi żadnych dodatkowych leków, za to obiecano, że kolejne zastrzyki powinny mieć łagodniejszy przebieg. Po trzech dniach już chciałabym liczyć na pozytywne efekty leczenia, ale to chyba niemożliwe
co lekarz to inne podejście. Ja przed pierwszą dawką (w zeszłym tygodniu) dostałam dożylnie steryd Dexaven żeby uniknąć ewentualnej reakcji alergicznej. Wczoraj brałam druga dawke w domu i wzielam przed tak jak pisałam wyżej zyrtec+paracetamol . Przy obu podaniach nie wystąpiły u mnie żadne skutki uboczne, aż byłam zdziwiona. Przykro mi, że Ciebie tak "sponiewierało" po pierwszym podaniu i trzymam kciuki żeby przy kolejnych dawkach było lepiej