29-11-2024, 11:41
(29-11-2024, 11:09)Konga napisał(a): Julka77 mi od razu kazali raz na miesiąc, ale niedawno zaczęłam, więc może coś się zmieniło. Taniej im wyjdzie co 30-31 dni zmaiast co 28. Biorę dopiero 3 miesiąc, ale na razie nie widzę zmian we włosach.
Dorota u mnie pierwsza dawka odbyła się pod nadzorem lekarza. Na pytanie czy się martwić to na pewno nie! To niezdrowe.Jak poczułaś ukłucie i został ślad, a we wstrzykiwaczu nie widać płynu tylko okienko stało się zielone, a igły nie da się schować to myślę, że nie ma problemu. W każdym innym przypadku na spokojnie trzeba się zgłosić do lekarza z programu.
Ja już biorę 3 rok i też biorę lek nie co 28 dni tylko raz w miesiącu. Odsyłam do ulotki leku. W ulotce pisze : "Począwszy od tygodnia 4., a następnie co miesiąc zalecana dawka to 20 mg leku Kesimpta". Nigdzie nie pisze że co 28 dni. I to chyba nie chodzi o to że komuś taniej wyjdzie. Tego się trzymam i mój lekarz tez jest tego samego zdania.

Jak poczułaś ukłucie i został ślad, a we wstrzykiwaczu nie widać płynu tylko okienko stało się zielone, a igły nie da się schować to myślę, że nie ma problemu. W każdym innym przypadku na spokojnie trzeba się zgłosić do lekarza z programu.