23-12-2024, 17:36
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
Wcześniej nigdy o tym nie myślałem, bo nie miałem niepokojących objawów. Czasami bóle głowy w okolicach zatok, które raczej zdarzają się gdy śpię w pokoju z suchym powietrzem. Dwa razy zdarzyło się, że poczułem silny ból w trakcie "uniesienia". Narzeczona nakłoniła mnie, abym zrobił sobie rezonans magnetyczny po wystąpieniu tych bóli. Co do predyspozycji genetycznych, nic mi nie wiadomo, aby ktoś w rodzinie kiedykolwiek cierpiał na tą chorobę.
Staram się nie myśleć negatywnie, na razie nie wychodzi.
(23-12-2024, 15:31)Lusia98 napisał(a): Lajkonik skąd w ogóle pomysł aby od razu diagnozować u siebie SM ? Jakieś predyspozycje genetyczne? Mi to na SM nie wygląda. Dokładnie tak - te zmiany mogą mieć już X lat. Nic się nie wzmocnilo po kontraście. U mnie np. był rzut choroby-widoczny dla lekarzy a brak zmian w Rezonansie.
Wcześniej nigdy o tym nie myślałem, bo nie miałem niepokojących objawów. Czasami bóle głowy w okolicach zatok, które raczej zdarzają się gdy śpię w pokoju z suchym powietrzem. Dwa razy zdarzyło się, że poczułem silny ból w trakcie "uniesienia". Narzeczona nakłoniła mnie, abym zrobił sobie rezonans magnetyczny po wystąpieniu tych bóli. Co do predyspozycji genetycznych, nic mi nie wiadomo, aby ktoś w rodzinie kiedykolwiek cierpiał na tą chorobę.
Staram się nie myśleć negatywnie, na razie nie wychodzi.