06-11-2017, 13:47
Witaj
ja copaxone przyjmuje prawie pół roku. Nie mam żadnych objawów grypopodobnych. U mnie pojawia się tylko odczyn w miejscu wkłucia. Wcześniej odczuwałam tez duży ból po zastrzyku (np po zastrzyku w udo praktycznie nie mogłam stanąć na nodze). Teraz jest juz o wiele lepiej. Nawet powiedziałabym ze to juz nie jest ból tylko taki dyskomfort (chyba ze jakoś źle trafię to jest gorzej). Na początku miałam tez lekkie zawroty głowy. Trwało to tak około 2 miesięcy i później przeszło.
Może twój organizm tak reaguje na zmianę leku i później będzie lepiej? Albo po prostu jakaś choroba cie bierze i to tylko zbieg okoliczności z rozpoczęciem przyjmowania copaxonu. Pogoda ostatnio nie rozpieszcza... dużo ludzi choruje.
Obserwuj dalej reakcje organizmu i oczywiście wszystkie wątpliwości omawiaj z lekarzem.
Powodzenia
ja copaxone przyjmuje prawie pół roku. Nie mam żadnych objawów grypopodobnych. U mnie pojawia się tylko odczyn w miejscu wkłucia. Wcześniej odczuwałam tez duży ból po zastrzyku (np po zastrzyku w udo praktycznie nie mogłam stanąć na nodze). Teraz jest juz o wiele lepiej. Nawet powiedziałabym ze to juz nie jest ból tylko taki dyskomfort (chyba ze jakoś źle trafię to jest gorzej). Na początku miałam tez lekkie zawroty głowy. Trwało to tak około 2 miesięcy i później przeszło.Może twój organizm tak reaguje na zmianę leku i później będzie lepiej? Albo po prostu jakaś choroba cie bierze i to tylko zbieg okoliczności z rozpoczęciem przyjmowania copaxonu. Pogoda ostatnio nie rozpieszcza... dużo ludzi choruje.
Obserwuj dalej reakcje organizmu i oczywiście wszystkie wątpliwości omawiaj z lekarzem.
Powodzenia