09-11-2017, 21:31
Witaj
ja diagnozę dostałam niedługo po skończeniu 21 lat tez w trakcie studiów. W rezonansie tez wyszło dużo "starych" zmian. Jeśli chodzi o wybór leczenia to oczywiście wybór należy do ciebie. Ale tak jak pisała Joanna przy badaniach klinicznych zawsze jest ryzyko ze możesz dostać placebo. I co z leczeniem po zakończeniu badań? Pytałaś o to czy miałabyś dalej zapewnione leczenie? Jeśli chodzi o podawanie zastrzyków przy szczupłej budowie ciała to mogę Ci powiedzieć ze da się to zrobic
co prawda ja mam copaxone a nie interferon ale on też jest w zastrzykach. Ważę 50kg przy wzroście 168 cm. Na pewno przy wyższej wadze jest łatwiej zrobić zastrzyk ale to nie znaczy że przy niskiej nie da się tego zrobić. Początek jest trochę trudny (ale myślę że to każdy tak ma) później juz nie jest źle.
Powodzenia i oczywiście daj znać na co się zdecydowałaś
ja diagnozę dostałam niedługo po skończeniu 21 lat tez w trakcie studiów. W rezonansie tez wyszło dużo "starych" zmian. Jeśli chodzi o wybór leczenia to oczywiście wybór należy do ciebie. Ale tak jak pisała Joanna przy badaniach klinicznych zawsze jest ryzyko ze możesz dostać placebo. I co z leczeniem po zakończeniu badań? Pytałaś o to czy miałabyś dalej zapewnione leczenie? Jeśli chodzi o podawanie zastrzyków przy szczupłej budowie ciała to mogę Ci powiedzieć ze da się to zrobic
co prawda ja mam copaxone a nie interferon ale on też jest w zastrzykach. Ważę 50kg przy wzroście 168 cm. Na pewno przy wyższej wadze jest łatwiej zrobić zastrzyk ale to nie znaczy że przy niskiej nie da się tego zrobić. Początek jest trochę trudny (ale myślę że to każdy tak ma) później juz nie jest źle.Powodzenia i oczywiście daj znać na co się zdecydowałaś