Ocena wątku:
  • 5 głosów - średnia: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przeszczep komórek czy ktoś się na to zdecydował?
Gabrysia może warto zaczekać jeszcze trochę a w tym czasie skorzystać z pomocy psychologa. Plegridy to lek z grupy interferonów jeśli się nie mylę. A interferon może powodować takie skutki uboczne. Może za jakiś czas ci się to uspokoi. A może lekarz zmieni lek jeśli będzie to dla ciebie uciążliwe. Nie rezygnuj tak od razu. Do przeszczepu nie wiesz czy się zakwalifikujesz. To wszystko nie jest takie proste... a jeśli sama zrezygnujesz z programu lekowego to nie wiadomo jak będzie jeśli chciałabyś wrócić. A jeśli zrezygnujesz i kiedyś pogorszy się twój stan zdrowia (oczywiście nie życzę Ci tego ale przy sm nigdy nie wiadomo co się wydarzy...) to będziesz się na pewno zastanawiała czy gdybyś się leczyła to czy też by się to stało. Mówię to na swoim przykładzie bo ja rozpoczęłam leczenie dopiero po 3 latach od diagnozy. Kiedy w tamtym roku leżałam w szpitalu na solu to właśnie tak myślałam. Ze może gdybym dostała się do programu lekowego od razu to tego rzutu by nie było... takie bezsensowne zastanawianie się ale jednak na psychikę działa...
Przemysl to jeszcze. Pogadaj z lekarzem może coś ci doradzi. I daj znać co zdecydowałaś Uśmiech
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Przeszczep komórek czy ktoś się na to zdecydował? - przez klaudia26 - 21-11-2017, 14:14
komórki macierzyste - przez gdynianka - 25-05-2016, 19:12

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości