Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Witam gorąco wszystkich :-)
Witam wszystkich.
Po wielu wewnętrznych przemyśleniach co się ze mną dzieje, pragnę zasięgnąć Waszej opinii i rad co mogę czynić dalej.
Wszystko zaczęło się we wrześniu 2017, po przebyciu anginy i braniu przy tym antybiotyku, po którego skończeniu nie czułem się do końca wyleczony. Końcem września z powodu powakacyjnego zakażenia paznokci u stóp grzybicą zacząłem przyjmować lek Itrax. Dosłownie cztery dni później znowu dopadła mnie angina i kolejny antybiotyk, nie cały miesiąc po pierwszej anginie, po którym obsypało mi język i gardło w przełyku. W miedzy czasie nadal zażywałem Itrax tj: przez 7 dniu 2 kapsułki 2 razy dziennie, później 3 tygodnie przerwy i tak całe trzy cykle. Dokładnie w dniu, w którym zacząłem przyjmować Itrax tj 2 cykl - 1 listopada 2017 wieczorem, po kolacji zaczęło się kłucie w klatce piersiowej i zawroty głowy. Udałem się SOR i dostałem Hydroksyzynę 20mg i wróciłem do domu. Na drugi dzień po tym leku nie mogłem funkcjonować. Kolejnego dnia objawy jakby ustąpiły, lecz 4 listopada znowu kołatanie serca, pieczenie w klatce i zawroty głowy. Kolejny raz wizyta w szpitalu - dostaje ketonal w kroplówce, relanium,NaCL 0,9%, po których strasznie spięło mi kark i dostałem bólu głowy. Z badań podniesiona glukoza 6,6 mmol/L oraz CPK 315 U/L. Przepisano mi Ketonal 100, Sirdalud 4mg,Neurovit. Kolejne dni to zaburzenia równowagi, spięty kark z bólem do czoła, nosa i uczucie paraliżu lewego policzka do skroni. 14 Listopad dochodzą pisk w uszach bóle nóg, osłabienie, po raz pierwszy wymioty i znowu SOR. Z wyników niski sód 132 mmol/L, wykonano TK głowy bez kontrastu - z opisu wszystko ok. Przepisano Neurovit, Nilogrin,maść Arcelan, Apo Napro 250. 16 Listopad wizyta u laryngologa, który przepisał Betaserc, a 40 minut po zażyciu przyjąłem leki przepisane w szpitalu. 10 min później zasłabnięcie i wizyta karetki w domu. Dostaje dożylnie relanium i pozostaje w domu-nie zabrali mnie na SOR. Wykonuję prywatnie echo serca oraz próbę wysiłkową i wszystko ok, CDD tętnic szyjnych i kręgowych ok, okulista - ok, RM głowy z kontrastem ok, RM kręgosłupa szyjnego-niewielka protuzja jądra miażdżystego c6/c7 z niewielką redukcją przestrzeni płynowej bez ucisku rdzenia i korzeni nerwowych. Robię diagnostykę, w morfologi niskie neutrofile 1,5tys/ul*,niskie neutrofile 36%*,wysokie limfocyty 48%*,monocyty 13%*,wysokie żelazo 32,7umol/l. Kolejna wizyta u laryngologa-wstępnie wykluczył zaburzenia błędnika lecz do rozważenia badanie VNG i diagnostykę immunologiczną. Kolejna wizyta u neurochirurga, który nie stwierdza zaburzeń i podpowiada, aby wykonać badania immunologiczne. Wykonuję kolejną diagnostykę moczu i morfologię krwi - podwyższone monocyty 14%*,sód 5,30mmol/l. W między czasie wizyta u lekarza rodzinnego, który daje mi skierowanie na oddział wewnętrzny, przy okazji sprawdzam wagę i 10kg utraty od 1 listopada do 13 grudnia. Udaję się do szpitala i  podają IPP 40mg iv,tranxene i robią podstawowe badania. Znowu podwyższone CPK 553 U/L. Na oddział nie zostaje przyjęty z powodu remontu:-). Do tego w jamie ustnej zauważyłem, jakby białe guzki na dziąsłach przy zębach. Zrobiłem zdjęcie RTG - w opisie nadęta kość w żuchwie od strony języka w okolicy zębów przedtrzonowych-sugerowana wizyta u chirurga. Na dzień dzisiejszy 17 grudnia 2017: Spadek masy ciała , sztywnienie karku i zaburzenia równowagi, pisk w uszach, ogólne osłabienie, nocne poty, biegunki przeplatane zaparciami, bóle i zmęczenie ud, bóle stawów(kolana nadgarstki), bóle pleców w odcinku lędźwiowym, płytki oddech i duszności, białe guzki na dziąsłach. 

Czy ja jestem kosmitą:-)?    
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
Witam gorąco wszystkich :-) - przez Łukasz - 17-12-2017, 14:10
Witam gorąco wszystkich :-) - przez hela - 17-12-2017, 15:58
RE: Witam gorąco wszystkich :-) - przez Łukasz - 17-12-2017, 19:04
Witam gorąco wszystkich :-) - przez hela - 17-12-2017, 19:10
RE: Witam gorąco wszystkich :-) - przez Łukasz - 17-12-2017, 19:35
RE: Witam gorąco wszystkich :-) - przez Kamil_31 - 18-12-2017, 23:15
RE: Witam gorąco wszystkich :-) - przez Łukasz - 19-12-2017, 13:38
RE: Witam gorąco wszystkich :-) - przez Kamil_31 - 19-12-2017, 17:47
RE: Witam gorąco wszystkich :-) - przez Łukasz - 20-12-2017, 15:38