Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Powrót do programu lekowego (II linia - Gilenya) po ciąży - sprzeczne informacje
A widzisz, Monia, tu nie wszystko jest takie oczywiste... Panie z PTSR w Wa-wie mówiły mi, że odnośnie przedłużenia II linii trwają już negocjacje - ale koncerny farmaceutyczne nie potrafią się dogadać z Ministerstwem Zdrowia...
Sama byłam też zdziwiona, że żadna kobieta po porodzie nie walczyła wcześniej o powrót do leczenia w II linii bez ponownej kwalifikacji! Dostałam potwierdzenie, że sytuacja ogólnie była znana, ale ja byłam pierwsza, która postanowiła zawalczyć, a inne panie stawały po urodzeniu dziecka posłusznie w kolejce, co jest bardzo smutne, dyskryminujące, przerażające wręcz... Oby inni, większa grupa, chcieli jednak zawalczyć w związku z przedłużeniem refundacji...
Ale tu faktycznie masz rację - jakoś w 2013 roku Gilenya weszła do Polski i też wtedy ją dostałam... Nie wiem, jak to było z Tysabri. Może być nieciekawie więc w 2018...
Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku
RE: Powrót do programu lekowego (II linia - Gilenya) po ciąży - sprzeczne informacje - przez Elsie - 29-12-2017, 18:28

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości