02-01-2018, 18:47
Dziewczyny dziękuje za odpowiedzi
cieszę się, że znalazłam to forum bo widząc , że nie tylko ja borykam się z tym wszystkim jakoś mi lżej, że są kobietki mające te same dylematy.
Sprawa się wyjaśnił i jak tylko powiedziałam lekarzowi, że chcemy mieć w przeciągu pół roku dziecko, zacząć się starać, powiedział że tylko w grę wchodzi copaxone. I zaraz dostałam lek, po świętach zaczęłam zastrzyki. Zostałam w szpitalu przeszkolona przez pielęgniarkę z robienia zastrzyków, cały sprzęt do ich robienia. I powiem wam, że mimo że nienawidzę i boję się igieł to mając ten aparacik do zastrzyków są one bezbolesne, czuć tylko potem, lekkie szczypanie, rozpieranie w miejscu podania.
Dostałam informacje, że spokojnie można brać copaxone starając się o dziecko a nawet w ciąży ale pielęgniarka powiedziała, że jak dowiem się, że jestem w ciąży to mogę odstawić lek a po ciąży wracam bez problemu do programu.
Więc biorę lek i na spokojnie robię resztę standardowych badań dla kobiet starających się o dziecko no i do dzieła
a jak tam u was?
cieszę się, że znalazłam to forum bo widząc , że nie tylko ja borykam się z tym wszystkim jakoś mi lżej, że są kobietki mające te same dylematy.Sprawa się wyjaśnił i jak tylko powiedziałam lekarzowi, że chcemy mieć w przeciągu pół roku dziecko, zacząć się starać, powiedział że tylko w grę wchodzi copaxone. I zaraz dostałam lek, po świętach zaczęłam zastrzyki. Zostałam w szpitalu przeszkolona przez pielęgniarkę z robienia zastrzyków, cały sprzęt do ich robienia. I powiem wam, że mimo że nienawidzę i boję się igieł to mając ten aparacik do zastrzyków są one bezbolesne, czuć tylko potem, lekkie szczypanie, rozpieranie w miejscu podania.
Dostałam informacje, że spokojnie można brać copaxone starając się o dziecko a nawet w ciąży ale pielęgniarka powiedziała, że jak dowiem się, że jestem w ciąży to mogę odstawić lek a po ciąży wracam bez problemu do programu.
Więc biorę lek i na spokojnie robię resztę standardowych badań dla kobiet starających się o dziecko no i do dzieła

a jak tam u was?