08-05-2019, 09:54
A ja cały czas ma na 12. Kiedyś coś kombinowałam że zmniejszaniem to baniaki mi wyskakiwały.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
|
Copaxone
|
|
08-05-2019, 09:54
A ja cały czas ma na 12. Kiedyś coś kombinowałam że zmniejszaniem to baniaki mi wyskakiwały.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
08-05-2019, 11:21
A ogólnie to z tymi miarkami to jakos przesadzają. Bo do remurelu na wstrzykiwaczy jest maximum 10, a strzykawka i igla taka sama, i tez niby podskórnie.
08-05-2019, 14:56
W takim razie powinnam dodać że ja robię wstrzykiwaczem od Remurelu...
Czyli robisz na maxa. Co jak co ale wstrzykiwacz dobry.
Aga3 ja już copaxonu nie biorę. Miałam copaxone (i remurel) przez 2 lata. Teraz biorę aubagio.
A co do wstrzykiwacza to potwierdzam że od remurelu był lepszy.
10-06-2019, 18:55
Słuchajcie, a jak jest tak naprawdę z ta skutecznością Copaxone. Ja się ciagle mecze ginekologicznie, ale po męce muszę zacząć się leczyć. Chciałam Tec, ale może jednak dam sobie szanse na dziecko, jeśli pozwolą mi na połączenie wszystkich leków z Copaxon, będę walczyć dalej. Ale czy ten lek stanowi jakąś realną ochronę?
10-06-2019, 19:03
Ja biorę od stycznia 2018 we wrześniu miałam rzut, w rezonansie 3 zmiany pomniejszone o prawie połowę a jedna znikła. Dostałam to ze względu, że nie mam dzieci a chcę. Także wydaje mi się, że działa.
10-06-2019, 19:06
Dziękuję Ci Bubka :*
12-06-2019, 13:38
AnnaAntonina to że jednemu z nas nie pomoże nie znaczy że nie pomoże tobie czy komuś innemu. Ja brałam copaxone przez 2 lata i zmienili mi na aubagio bo na mnie copaxone nie działał niestety. Ale są tu osoby które biorą go długo i im pomaga.
Wiec dopóki nie będziesz go brała i się sama nie przekonasz to nikt ci nie odpowie na to czy tobie pomoże.
12-06-2019, 16:21
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-06-2019, 16:22 przez AnnaAntonia.)
To wiem, ale wiecie o co - chodziło mi tez o twarde dane liczbowe, gdzieś takowe są, a ja nie umiem do nich dotrzeć :/
W sumie nie wiem po co mi to, alem ciekawa
AnnaAntonia, tutaj masz porównanie wszystkich 17 leków
Octan glatirameru / glatiramer acetate oczywiście tez się pojawia, i masz dużo liczb ![]() strona 59 chyba najbardziej przejrzysta https://research-information.bristol.ac....7_main.pdf |
|
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
|