Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sm a neuroborelioza
Cześć, pełno jest nie udokumentowanych niczym historii ludzi którzy zostali wyleczenia z różnych chorób, tylko jak można wyleczyć chorobę której przyczyny nikt nie zna? A w temacie boleriozy, dziś czytałam własnie że boleriozy u siebie często doszukują się ludzie ze zdiagnozowanym sm, mnie tez bliska osoba próbowała przekonać do poszukiwań boleriozy, ale uwierzyłam lekarzom, nie wiem czy bokerioza byłaby lżejszą chorobą, ale pewnie wiele osób tak myśli i to niestety jest wykorzystywane przez naciągaczy, Lp444 a jak Twoja wątroba?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Odpowiedz
Badania kontrolne mialem co miesiac. Takie byly zalecenia mojego lekarza. Po 2 latach na abx alat i aspat odpowiednio 22 i 24. USG ok. Ja stosowalem diete paleo z ksiazki Dr Whals. Znam 2 osoby ktore na abx jadly co sobote w kfc czy innym fastfoodzie do tego imprezy zakrapiane. Potem jest płacz ze rozwaolna watroba i candidia... Temat rzeka
Odpowiedz
Czyli rozumiem że leczenie zakończyłeś? Ciekawi mnie jak stwierdzono/na jakiej podstawie że można Cię uznać za zdrowego/wyleczonego? No bo przecież nie możesz jeść antybiotyków do końca życia

Odpowiedz
Abx skonczylem 5 lat temu. Leczylem sie 2 lata i 2 miesiace jak dobrze pamietam. Mialem caly mozg w zmianach. Po 2 latach abx zostaly 3 nieaktywne. Chodze zo rok na mri dla pewnosci. Od 5 lat brak zmian, nie wzmacniaja sie. Nie wiem czy sie wyleczylem ale czuje sie 100 razy lepiej. Nie mam objawow. Dla porownania na interferonie mialem e rzuty. Na abx 0 az do tej pory czyli 7 lat.
Odpowiedz
No ok, ale czy stwierdzono że nie masz tych pałeczek już w organizmie?

Odpowiedz
Paleczek? Masz na mysli kretki? Nigdy nie ma pewnosci bo nie ma 100% skutecznych testow dlatego przeszedlem na protokół Buhnera.
Odpowiedz
Jak stwierdzono jakimś badaniem że masz boleriozę to to samo badanie moze ją wykluczyć, chyba że działa tylko w jedną stronę?

Odpowiedz
LTT robione w berlinie przez synevo wskazalo antygenty borelli burgdorferi. Po 2 latach abx i odczekaniu 3 miesiecy od abx. Ponowilem badanie i wynik pokazal sie negatywny. Borelioze przybiera forme cyst i l-formy bez sciany komorkowej a tego testem nie wykryjesz. https://portal.abczdrowie.pl/pytania/jak...-borelioze

Przeczytaj odpowiedz lekarza. To nie jest moj wymysl z cystami i l-formami.

https://portal.abczdrowie.pl/pytania/czy...-chlamydia

Tu inne pytanie. "Wyleczony z sm"
Odpowiedz
Z sm skoro nie wiadomo jak jest przyczyna to nie można mowić o wyleczeniu. Ale reasumując z tą boleriozą, to nie wiesz czy ją masz/ miałeś czy nie, skoro nie ma skutecznych testów, leki pomogły na objawy, i dzięki bogu zadbałeś o wątrobę, jeśli testy pokazują przeciwciała to to nic nie znaczy, ja mam przeciwciała Wzw b i C, a nie choruję, lekarka stwierdziła że prawdopodobnie kiedyś chorowałam, przeciwciała zostają na większość życia jak widać, same przeciwciała nie świadczą o chorobie, czego przykładem jestem ja, popartym badaniami. Nie mówię że nie masz neuroboleriozy, tylko nic nie wiesz na pewno, i trochę mnie to zastanawia, ale dobrze że czujesz się lepiej i oby tak zostało jak najdłużej, bo rozumiem że skoro nie są w stanie stwierdzić czy masz te krętki czy nie, to nic pewnego że choroba znów się nie odezwie?

Odpowiedz
Borelioza moze nawracac podobnie jak SM :-)

Tu taki ciekawy artykuł o monocyklinie ktora jadlem przez ponad rok http://zdrowie.radiozet.pl/Leki/Lek-na-t...e-rozsiane

Niestety w Polsce nie dostepny
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości