Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rozpoznanie
Witam rzadko tu pisuję bo nie wiem co mi jest . Raz w roku w Łodzi mam rezonans i pobyt w szpitalu . Diagnozy 100% 
brak . Są zmiany w mózgu i rdzeniu ale nie świecą . Badanie potencjalów sm . Wynik płynu w opisie jest sm albo nie
A mi nogi słabną ćwiczę . Udało mi się dostać do Zabrza do prof. Adamczyk-Sowa . Według niej to sm pierwotnie postępujące 
Na koniec miesiąca szpital w Zabrzu i jest szansa że coś drgnie w mojej sprawie . Czy ktoś z szanownego grona ma P.P.S.M i mógłby coś podpowiedzieć .  pozdrawiam
Odpowiedz
(30-04-2024, 13:23)maciekpalestyna napisał(a): Witam rzadko tu pisuję bo nie wiem co mi jest . Raz w roku w Łodzi mam rezonans i pobyt w szpitalu . Diagnozy 100% 
brak . Są zmiany w mózgu i rdzeniu ale nie świecą . Badanie potencjalów sm . Wynik płynu w opisie jest sm albo nie
A mi nogi słabną ćwiczę . Udało mi się dostać do Zabrza do prof. Adamczyk-Sowa . Według niej to sm pierwotnie postępujące 
Na koniec miesiąca szpital w Zabrzu i jest szansa że coś drgnie w mojej sprawie . Czy ktoś z szanownego grona ma P.P.S.M i mógłby coś podpowiedzieć .  pozdrawiam
A kiedy zaczęły się objawy? I czy oprócz słabych nog masz jakieś inne objawy ? Co oznacza ze w opisie płynu "sm jest albo nie" ? Czy masz prążki oligoklonalne w płynie?
Odpowiedz
(30-04-2024, 16:33)NovemberRain napisał(a):
(30-04-2024, 13:23)maciekpalestyna napisał(a): Witam rzadko tu pisuję bo nie wiem co mi jest . Raz w roku w Łodzi mam rezonans i pobyt w szpitalu . Diagnozy 100% 
A kiedy zaczęły się objawy? I czy oprócz słabych nog masz jakieś inne objawy ? Co oznacza ze w opisie płynu "sm jest albo nie" ? Czy masz prążki oligoklonalne w płynie?
Objawy około 10 lat prawe oko nagle widok czarno-biały trwało to 3 dni. Potem spokój . Od 6 lat opadająca stopa prawa słaba prawa ręka . Mrowienie w nogach . Prążków brak ale w ostatnim opisie badań wzmianka o sm . Babiński obecny obustronnie . Oczopląs też jest . Drzemki  częste 2 razy dziennie .
Odpowiedz
Maciek ile masz lat ?
Odpowiedz
mam 57 lat . Czytałem że pierwotnie postępujące ujawnia się później niż standard . Zapomniałem o problemach z równowagą . Uczęszczam do P.T.S.R. Łódź i widzę podobieństwo u siebie . Nazywam to Cyrk Monty Paytona dziwne kroki . Super ludzie jak ktoś ma możliwość polecam .
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości