Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oddział rehabilitacyjny dla chorych na sm
Właśnie kończę rehabilitację na oddziale rehabilitacyjnym w Krakowie. W moim przypadku było to 3 tyg. 
W porównaniu z poprzednimi rehabilitacjami bardzo skuteczna. Oprócz zabiegów przepisanych przez lekarza przypisany fizjoterapeuta pokazujący ćwiczenia czy wykonujący terapię manualną, masaż.
Przypominają również o odpoczynku i piciu wody (ja na pewno nie odpoczęłabym i nie wypiłabym nic).
Czas trwania to ok 2,5 godz, do dyspozycji psycholog, logopeda, neurologopeda.
Odpowiedz
(27-06-2024, 22:21)smarrito napisał(a): Właśnie kończę rehabilitację na oddziale rehabilitacyjnym w Krakowie. W moim przypadku było to 3 tyg. 
W porównaniu z poprzednimi rehabilitacjami bardzo skuteczna. Oprócz zabiegów przepisanych przez lekarza przypisany fizjoterapeuta pokazujący ćwiczenia czy wykonujący terapię manualną, masaż.
Przypominają również o odpoczynku i piciu wody (ja na pewno nie odpoczęłabym i nie wypiłabym nic).

Jakie zabiegi miałaś przypisane?
Chodzę na rehabilitację drugi raz... mam tylko masaż...
wcześniej nie miałem nic poza zwykłym dzwiganiem ciężarów. 
Chodziłem prosiłem o przypisanie zabiegów to otrzymałem tylko:
-bieżnie
-wahadło wodne (dmuchanie powietrza pod wodą...)
Serce  Szukamy złotego środka który pomaga na SM   Serce
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...11813.html
Odpowiedz
(27-06-2024, 22:21)smarrito napisał(a): Właśnie kończę rehabilitację na oddziale rehabilitacyjnym w Krakowie. W moim przypadku było to 3 tyg. 
Smarrito, na Krakowiaków byłaś? Ja tam niedawno właśnie skończyłam rehabilitację i jestem zachwycona. Bardzo profesjonalny zespół, zabiegi faktycznie dostosowane do potrzeb (nawet jeśli problem nie wynika akurat z SM), fizjoterapeuta dostosowuje ćwiczenia i zabiegi do człowieka i jeśli coś nie pomaga, to zmienia. I przede wszystkim są obłędnie mili i słuchają, co się do nich mówi. Nie pamiętam, kiedy ostatnio byłam w takiej dobrej formie jak teraz  Duży uśmiech
Odpowiedz
(26-01-2025, 10:21)Zo_oL napisał(a):

Jakie zabiegi miałaś przypisane?
Chodzę na rehabilitację drugi raz... mam tylko masaż...
wcześniej nie miałem nic poza zwykłym dzwiganiem ciężarów. 
Chodziłem prosiłem o przypisanie zabiegów to otrzymałem tylko:
-bieżnie
-wahadło wodne (dmuchanie powietrza pod wodą...)

Miałam tens na siłę, solux
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości