Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proszę o radę
Witam 
Mój wynik rezonansu:
Pojedyncze ogniska hiperintensywne w T2 i FLAIR w istocie białej około komorowej obu półkul - prawdopodobnie o charakterze przewlekłych zmian naczyniopochodnych
Niewielka asymetria komór bocznych 
W przysadce zmiana hiperintensywna 3 mm -do diagnostyki 

W październiku ubiegłego roku pojawiły się problemy z lecącymi przedmiotami z rak i z prawa nogą , do tego bardzo się potykalam . Pojawiła się mgła mózgowa. Trwało to do lutego . Potem było trochę lepiej . 
Od około dwóch miesięcy pojawił się problem ze wzrokiem , jak by mgła na oczach, ból oczu , znów wszystko leci z rąk - głównie prawej i jak by brak siły w nogach, do tego brak koncentracji, pamięci i chwilowe otępienia, do tego drętwienie prawej reki, bóle głowy , uczucie bycia pijanym ... Czy to może  być SM?
To już drugi ,,rzut" tego typu 

Dodam jeszcze , że od 2 miesięcy nie odczuwam temperatury i mam problem z węchem i smakiem

I są dni gdzie trzęsą mi się bez powodu ręcei i  całe ciało
Odpowiedz
Kata, a co na to lekarz?
Odpowiedz
Powiedział , że nie widzi nic niepokojacego , powiedział , że jak chce mogę zrobić EEG
Odpowiedz
To zrób to EEG, bo nie pozostaje nic innego, jak poszukać przyczyny Twoich dolegliwości. Rozumiem, że to był neurolog, a MRI robilaś z kontrastem?
Odpowiedz
Tak, byłam u dwóch neurologów. Jeden z nich mnie wyśmiał i powiedział, że to nie możliwe (moje objawy, utrata uczucia ciepła i zimna). Rezonans był bez kontrastu
Odpowiedz
Proponuję serio zmienić lekarza. Jak się swojemu swego czasu skarżyłam na drętwienie dłoni i brak czucia to stwierdziła ciesn nadgarstka. Dobrze, że badanie tego nie potwierdziło. Ale nie dawała żadnych skierowań, jej zdaniem rezonanse nie świadczyły o SM, chociaż miała diagnozę na piśmie. I żałuję, że wtedy nie było internetu i za bardzo nie można było tego sprawdzić i dowiedzieć się, co to za cudo.
Nadzieja jest płomieniem który  migoce, ale nie gaśnie... 
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości