(01-09-2024, 12:26)yasmina napisał(a): Proszę o to, żeby ułatwić Tobie i innym odpisywanie na posty. Dlaczego uważasz, że musisz czekać tydzień? A jeżeli masz nowy objaw to opisz go w odpowiednim dziale, jest taki SM - objawy.
Można również wpisać szukany przez Ciebie objaw w ramkę po prawej stronie.
Drga mi na twarzy od 4 dni, dzien w dzien...
Temat: To nie jest nowy objaw, pojawił się w nowym miejscu na twarzy pojawia się też pod okiem co powoduje dodatkowe "efekty". Zwykly lek "positivum"czasem pomaga, czasem nie (Nie polecam tego rozwiazania, szukam innego).
Dragania to generalnie jeden z głównych objawów. Myślę, że drganie to właśnie główny powód większości objawów. Z chodzeniem nie mam problemu, z jazda rowerem też nie. Dopiero jak mi zaczynają drgać nogi to wtedy mam problem.
Drgania to może być też powód "celności, sprawności w grach".
WAŻNE PYTAINE: Czy też tak macie jak rozmawiacie z swoim neurologiem.
Ja: zaczynam mieć większe problem z nogami, ćwiczę przysiady, martwy ciąg, jazdę na roweku.
neurolog: "Nie możesz tak ćwiczyć, możesz sobie zrobić krzywdę", proszę wziąć skierowanie do poradni rehabilitacyjnej od lekarza rodzinnego.
Dzwonie do lekarza rodzinnego jest na l4, będzie za rok. Możemy zapisać do innego który zasępuje tego lekarza. Najbliższa wizyta za tydzień.
Dzwonie do poradni rehabilitacyjnej, bez skierowania nie możemy zarezerowować terminu.
Jak otrzymam skierowanie będę czekać kolejne 3 tyg ^^