Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wstępna diagnoza
Dzień dobry.Na forum trafiłam przez przypadek, szukając informacji nt.zmian demielizacyjnych i podejrzenia SM .BadanieANA2 negatywny wynik, Western Błot borelioza IgG negatywny, Ig M graniczny.W RM wyszły umiarkowane licznedrobne ogniska podwyższonego sygnału w sekwencji T2 i Flair w istocie białej nadnamiotowej.Czeka mnie jeszcze mnóstwo badań ale gdzieś podskórnie czuje, że coś się że mną dzieje
Odpowiedz
Cześć :-)
Miło, że tu zajrzałaś. Zawsze to i porozmawiać można i może kiedyś pośpiewać. A skoro tak podskórnie czujesz to i owo, to może uśmiechnij się i porzuć tą ewentualną błędną myśl. Zawsze lepiej nie wywoływać wilka z lasu.
Odpowiedz
Staram się.Czekam cierpliwie na wizytę u lekarza , robię badania.
Odpowiedz
Witaj Uśmiech a jak u Ciebie z objawami ?
jak się czujesz?
Odpowiedz
Hej Kasi!

Czyli teraz domyslam sie ze czeka Ciebie punkcja ledzwiowa? czy jakies inne badania?

Polecam nie czytac za duzo o SM ale oczywiscie dobrze, ze jestes swiadoma ze moze to byc jedna z opcji przyszlej diagnozy.
Odpowiedz
Czeka mnie rezonans odcinka szyjnego i rdzenia, badanie przewodnictwa nerwowego i wizyta u lekarza w celu dalszej diagnostyki.Pogorszyl mi się wzrok, pojawiło się drętwienie ręki i permanentny bol stop z mrowieniem, pieczeniem.Od dawna czuje, że są bardzo osłabione.Wejscie po schodach sprawia trudność.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości