Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problem ze wzrokiem
Witam!
Od kilku dni jestem już po diagnozie i pobycie na oddziale. We wtorek skończyłam ostatnią dawkę solu-medrolu. Mój organizm dosyć średnio znosi sterydy + niedawną punkcję. Ogolnie gdyby nie fakt, że jakoś od 2 dni rozmazuje mi się obraz (wcześniej nie miałam jakichś to problemów z tym), szczególnie jak patrzę na daleko i lekko boli mnie głowa, pewnie bym się tak nie martwiła. Czy miał ktoś podobnie po sterydach?  Zdezorientowany
Odpowiedz
Cześć. Tak, ja też tak miałam ostatnio, dokładnie w maju. Wyszłam ze szpitala i wzrok miałam gorszy, ale z czasem to minęło.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Po pierwszym rzucie i leczeniu sterydami czułam się fatalnie, a tak na prawdę doszłam do siebie dopiero po pół roku. Z perspektywy czasu było to stanowczo za długo, ale w tamtym okresie miałam lekką depresję i w sumie mało wsparcia od bliskich. Po drugim rzucie po miesiącu (złapałam przeziębienie podczas sterydoterapii) już byłam w funkcjonalnym stanie.

Wracając do samych sterydów to mi też zaczął rozmazywać się wzrok i też szczególnie jak patrzyłam daleko, chociaż często po sterydach chwilowo wzrok powinien się polepszać (tak twierdziła lekarka). Nie przejmuj się, po sterydach mogą się różne rzeczy dziać, ale to mija po jakimś czasie, a co najważniejsze wygasza stan zapalny. Po prostu to są takie końskie dawki, że chyba wszyscy średnio się po tym czują.

Życzę jak najszybszego powrotu do funkcjonalności. Uśmiech
Odpowiedz
Dziękuję bardzo za odpowiedzi!
Jest to dla mnie coś zdecydowanie nowego i jeszcze nie potrafię się do końca odnaleźć. 24 lata nic, żadnych chorób a tu nagle… Dlatego właśnie te problemy ze wzrokiem tego wszystkiego nie polepszyly a wręcz zestresowały.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości