Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Benefity
Błąd 
Cześć, zakładam ten temat w celu dowiedzenia się co można uzyskać mając SM?
Pracowałem 6 lat po studiach, aktualnie szukam pracy.
Jaką pomoc mogę zyskać w kierunku kupna mieszkania. 

Od siebie dodam, że podobno łatwo uzyskać dofinansowanie do innego auta, bardziej dostosowanego do potrzeb SM. 

Inne pytanie żeby nie zakładać nowego tematu, jakie macie orzeczenie o niepełnosprawność?
Odpowiedz
To chyba zależy od tego jaki masz stopień niepełnosprawności. Musiałbyś poczytać. Pefron robi jakieś dofinansowania.

Ja mam stopień lekki. Aktualnie od sierpnia czekam na kolejną decyzję. Napisali mi, że mają czas do końca października.
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Dowiedziałem się, że przysługuje mi 800+ i zasiłek pielęgnacyjny. Czy mogę o to złożyć wniosek do zus? skąd takie informację zyskać co mi przysługuje?
Odpowiedz
800+ ? To chyba raczej jest dodatek dla osób które mają dzieci
Umysł przypomina żyzny ogród, którym trzeba się codziennie zajmować, aby kwitł. - A. de Mello
Odpowiedz
Wydaje mi się że jeżeli masz orzeczenie o niepełnosprawnosci to zaloguj się do PUE ZUS i tam znajdziesz wszystkie informacje. Może coś jest. Dla dzieci na pewno 800+ wiem ze znajoma która opiekuje się niepełnosprawna ciocia (leżąca) także otrzymuje coś z tego tytułu
Odpowiedz
(21-10-2024, 10:20)Lusia98 napisał(a): Wydaje mi się że jeżeli masz orzeczenie o niepełnosprawnosci to zaloguj się do PUE ZUS i tam znajdziesz wszystkie informacje. Może coś jest. Dla dzieci na pewno 800+ wiem ze znajoma która opiekuje się niepełnosprawna ciocia (leżąca) także otrzymuje coś z tego tytułu

(20-10-2024, 10:52)Bubka napisał(a): 800+ ? To chyba raczej jest dodatek dla osób które mają dzieci

Otrzymałem odpowiedz na moje pytanie 800+ i jest nim: 
zeby dostac 800+ trzeba miec calkowita niepelnosprawnosc i nie byc samodzielnym. Trzeba byc pod opieka innych osób
Odpowiedz
A to nawet nie wiedziałam.
Odpowiedz
Czy bierze ktoś może "zasiłek wspierający"? podobno trzeba uzyskać 70ptk przy orzeczeniu niepełnosprawności. Ja nie mam jeszcze orzeczenia
Serce  Szukamy złotego środka który pomaga na SM   Serce
https://www.stwardnienierozsiane.info/fo...11813.html
Odpowiedz
Witam można się starać o dofinansowanie na dostosowanie auta . Ale muszą mieć pieniądze i trwać nabór decyzja lekarza itd . Koszt około 7-10 tyś zł . Założyłem sam hamulec w ręku za 700zł i dwa lata jest super . Remontowałem łazienkę dostałem 8500 zł dotacji kabina kibelek kafle podłoga uchwyty .
Odpowiedz
Maciek ale to skąd dostałeś te dofinansowanie do remontu? I jakie kryteria musiałeś spełnić?
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości