20-11-2024, 16:18
Dzień dobry, piszę, ponieważ potrzebuję wsparcia. Lekarz podejrzewa u mnie SM. Czekam na wyniki rezonansu magnetycznego głowy. Ale wynik ma być dopiero za 3 tygodnie
.
Mam 45 lat. Od ponad roku czuję się coraz gorzej. Mam wrażenie osłabienia władzy w nogach, potem dołączyły ręce. Mam przeczulicę skórną. Neurolog stwierdził wzmożony odruch kolanowy oraz odruch Sterlinga. Jestem ciągle zmęczona. Pogorszył mi się w ciągu roku wzrok z - 0,25 do -1,25 dioptrii. Dodam że 8 lat temu miałam porażenie mięśnia twarzowego. Wtedy rezonans wyszedł dobry.
Cały czas myślę, że to nie SM.
. Mam 45 lat. Od ponad roku czuję się coraz gorzej. Mam wrażenie osłabienia władzy w nogach, potem dołączyły ręce. Mam przeczulicę skórną. Neurolog stwierdził wzmożony odruch kolanowy oraz odruch Sterlinga. Jestem ciągle zmęczona. Pogorszył mi się w ciągu roku wzrok z - 0,25 do -1,25 dioptrii. Dodam że 8 lat temu miałam porażenie mięśnia twarzowego. Wtedy rezonans wyszedł dobry.
Cały czas myślę, że to nie SM.

. SM to nie koniec świata

U mnie też zaczęło się od przeczulicy, było to 10 lat temu i czuje się całkiem dobrze. Pewnie, że bywają słabsze dni, ale nauczyłam się żyć z tym gadem.