Ocena wątku:
  • 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rutyna kosmetyczna
podzielcie się proszę swoją wieczorna i poranną rutyną do cery trądzikowej (mieszanej) bo naprawdę nie wiem co robić
najbardziej interesują mnie jakie żele/pianki oraz serum używacie
Odpowiedz
Rano:
- żel bielenda fresh juice nawilżający,
- hydrolat oczarowy,
- emulsja avene extreme tolerance
- stosowałam spf50 skin79 ale musiałam odstawić ponieważ był nieodpowiedni dla mnie,
Wieczorem:
- maselko bandi,
- żel oczyszczający cerave,
- Dobrej klasy krem nawilżający na noc jak na przykład /link usunęłam/
Odpowiedz
teraz jest tak wiele różnych fajnych produktów które naprawdę dobrze oczyszczają buzię, nie są drogie a naprawdę skuteczne - wybór w drogeriach jest ogromny i fajnie,, że ludzie mają świadomość i chcą z nich korzystać
Odpowiedz
(26-07-2025, 16:16)meso napisał(a): teraz jest tak wiele różnych fajnych produktów które naprawdę dobrze oczyszczają buzię, nie są drogie a naprawdę skuteczne - wybór w drogeriach jest ogromny i fajnie,, że ludzie mają świadomość i chcą z nich korzystać

uper, że wymieniacie takie marki jak Cerave czy Avene – przy cerze trądzikowej i mieszanej to absolutna podstawa, żeby nie naruszyć bariery hydrolipidowej. Ja do swojej rutyny dodałabym jeszcze jedną ważną zasadę: mniej znaczy więcej, zwłaszcza gdy łączymy pielęgnację domową z profesjonalnymi zabiegami. Warto pamiętać, że każda ingerencja, jak np. laser, wymaga specyficznego podejścia „po”. Ja trzymam się listy zasad od ekspertów z LaserVille  gdzie dokładnie opisują, czego unikać, żeby nie podrażnić skóry (np. słońce, peelingi czy gorąca woda). Moim zdaniem taka świadoma pielęgnacja „okołozabiegowa” jest równie ważna jak dobry żel czy serum, bo zapobiega stanom zapalnym, o które przy cerze problematycznej nietrudno.
Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości